Prăjitură cu caise
Un desert delicios, potrivit celor care sunt la regim şi îşi doresc să aibă o siluetă armonioasă.
Ai nevoie de
Pentru aluat
200 g unt
220 g zahăr brun
3 ouă
zeama de la 1 portocală
zeama de la 1 lămâie
260 g făină
1 praf sare
1 pliculeţ praf de copt
200 g caise uscate, tăiate cubuleţe
Pentru glazură
150 g zahăr pudră
100 ml zeamă de lămâie
Pentru decor
2-3 frunze mentă
Mod de preparare prăjitură cu caise
Laşi untul la temperatura camerei şi îl amesteci cu zahărul brun, până devine spumă. Încorporezi ouăle, unul câte unul. În acelaşi vas, torni zeama de lămâie şi pe cea de portocală. Presari treptat făina cernută, sarea şi praful de copt şi mixezi toate ingredientele. După ce obţii un aluat omogen, pui caisele şi îl torni într-o tavă tapetată, apoi o dai la cuptorul încins pe baie de aburi. O laşi la cuptor aproximativ 2 ore.
Pentru glazură, amesteci zeama de lămâie cu zahărul pudră, până capătă consistenţa smântânii. Torni glazura peste prăjitură, o decorezi cu frunze de mentă şi o tai doar după ce se întăreşte.
Bine de ştiut!Moi şi aromate, caisele conţin magneziu, fosfor şi ajută la menţinerea densităţii osoase, prevenind osteoporoza. Conţinutul ridicat de vitamina C protejează inima şi ajută la întărirea sistemului imunitar. Caisele sunt recomandate şi persoanelor anemice, datorită fierului şi cuprului din compoziţia lor, care participă la formarea hemoglobinei. Au proprietăţi antioxidante, favorizând încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.