Reţeta zilei: Prăjitură cu caise
Prepară-ţi o prăjitură pufoasă cu caise şi bucură-te de gustul bogat al acestor fructe de sezon!
Ai nevoie de
Pentru pandişpan
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
Pentru jeleu
1 kg caise
10 linguri zahăr
6 foi gelatină
Pentru decor
caise
merişoare
frunze de mentă
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri,baţi albuşurile spumă,adaugi zahărul şi continui să baţi până când se întăreşte albuşul. Separat,mixezi gălbenuşul,adaugi albuşul,apoi,amestecând uşor,încorporezi făina. Torni totul într-o tavă tapetată şi dai la copt aproximativ o oră. Pentru jeleu,cureţi de coajă caisele,le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe. Le pui pe foc mic împreună cu zahărul. Le laşi la fiert circa 10 minute,apoi le pasezi. Prepari gelatin conform indicaţiilor de pe ambalaj,apoi o pui în piureul de caise. Întinzi jeleul peste pandişpan în strat uniform şi laşi la răcit. Înainte de servire,decorezi prăjitura cu felii de caise,merişoare şi frunze proaspete de mentă.