Pui picant, perfect în dieta de slăbit, în sezonul rece
Eviţi să mănânci picant? Află că preparatele iuţi, cum este şi acest pui picant, sunt ideale în dietă. Ardeiul iute şi ingredientele picante, în general, accelerează metabolismul şi arderile grăsimilor.
Potrivit acestui studiu publicat în ⹂British Medical Journal”, cercetătorii britanici au observat că persoanele care consumă în mod regulat alimente picante sunt mai longevive şi au un risc mai mic de a suferi de afecţiuni şi boli grave precum cancerul, bolile de inima şi bolile respiratorii. Mai mult, stimulează metabolismul şi implicit, procesul de ardere a caloriilor, îmbunătăţesc digestia, au proprietăţi antiinflamatoare şi elimină toxinele acumulate în organism. Reţeta de pui picant de mai jos conţine usturoi şi ardei iute, ingrediente care îţi oferă avantaje în timp ce ţii dietă de slăbit.
Ingrediente pentru două porţii
1 piept de pui dezosat
cimbru
sare
2 căței de usturoi
1 ardei iute
20 ml ulei
3 roșii
2 ardei
Te-ar mai putea interesa: Pachețele cu legume și pui
Mod de preparare
Opărești roșiile, le descojești și le treci prin mașina de tocat împreună cu ardeii și cățeii de usturoi.
Tai pieptul de pui în jumătate și crestezi în el niște buzunare. Îl condimentezi cu sare și cimbru, după gust.
Vezi și: Gyros de pui făcuţi în casă
Pui în fiecare buzunar sos de roșii cu ardei, iar restul îl așezi în tavă împreună cu uleiul. Acoperi tava cu o folie din aluminiu și o dai la cuptor, la 190°, 45 de minute. Dai folia de o parte și mai ții alte zece minute.
FOTO: Shutterstock