Piept de pui umplut, deliciul surpriză care îți cucerește familia!
Când nu mai ştii ce să găteşti, reţeta aceasta de piept de pui umplut cu ciuperci te scoate din impas. Pregătirile sunt rapide, iar durata de coacere este de circa 40 de minute.

Ingrediente pentru patru porţii
2 piepți de pui dezosați
200 g brânză de capră
1 fir ceapă verde
1 ardei
100 g ciuperci
cimbru
busuioc uscat
sare
piper
mix de legume pentru sote
20 ml uleiT
Te-ar mai putea interesa: Pui la grătar, cu rozmarin
Cum să faci piept de pui umplut
Speli ciupercile și le fierbi 10 minute în apă cu sare, apoi le scurgi, le lași la răcit și le toci mărunt. Le storci în mână de excesul de apă și le amesteci cu brânza de capră, ceapa verde și ardeiul tocat. Asezonezi cu sare, piper, cimbru și busuioc, după gust.
Tai jumătăți piepții de pui. Îi mai crestezi încă o dată la mijloc, pentru a face un buzunar în fiecare bucată de carne. Îi bați cu ciocanul pentru șnițele, însă fără să-i subțiezi prea mult.
Vezi și: Ruladă din piept de pui cu sos de ciuperci
Umpli fiecare bucată cu umplutura de legume și brânză și o așezi într-o tavă tapetată. Condimentezi carnea cu sare, piper și cimbru, după gust, acoperi tava cu o folie și dai pieptul de pui la cuptor, la 175 °C, 30-40 de minute. Dai folia la o parte și-l mai lași la rumenit alte 10 minute
Încingi uleiul într-o tigaie și călești mixul de legume cinci-șase minute, cât să se înmoaie puțin. Servești legumele cu pieptul de pui.
FOTO: Shutterstock