Reţetă de post. Salată de paste, cu fasole verde
Păstrează această reţetă pentru zilele în care vei să ţii post sau în care simţi nevoie de preparate mai simple, fără carne, care să te ajute să slăbeşti sau, pur şi simplu, să-ţi dea o stare de bine.
Bogată în vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, fasolea este şi o sursă excelentă de proteine, care poate înlocui din punct de vedere nutriţional carnea. Aliment complex, se găseşte într-o varietate de mărimi, forme şi gusturi. Împiedică absorbţia zahărului în sânge, fiind cunoscută şi sub denumirea de consumator de zahăr. Fasolea verde previne apariţia osteoporozei şi ajută la absorbţia calciului în oase. Combate astenia şi anemia, consumul ei fiind recomandat şi în perioadele de convalescenţă. Aşadar, ai o mulţime de motive s-o incluzi mai des în meniurile tale, în mâncăruri şi salate precum cea pe care ţi-o propunem mai jos!
Ingrediente pentru două porţii
150 g fasole verde
150 g paste
½ ceapă roșie
4 roșii cherry
busuioc uscat
ulei de măsline
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Tocăniţă cu fasole verde
Mod de preparare
Tai capetele de la fasolea verde și o tai bucăți, apoi o fierbi un sfert de oră în apă cu sare. Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Încearcă și: Pulpe de pui cu fasole verde
Combini fasolea scursă, cu pastele, roșiile cherry tăiate sferturi și ceapa roșie tăiată solzișori. Adaugi ulei de măsline, busuioc, sare și piper, după gust, și la final, pătrunjel tocat, apoi omogenizezi.
FOTO: Shutterstock