Reţeta originală de paste cu sparanghel

19 septembrie 2017   Rețete

Ai poftă de nişte paste? Prepară în acest weekend pentru întreaga familie o reţetă italienească, extrem de uşoară, de paste cu sparanghel şi roşii cherry. Pot fi mâncate la prânz sau la cină!

Reţeta de paste cu sparanghel

Ai nevoie de:

400 gr paste penne

500 gr sparanghel tocat mare

parmezan ras

1 lingură oregano uscat

1 lingură boia dulce

2 căţei usturoi

2 legături roşii cherry

1 lingură ulei de măsline

câteva fire de busuioc

5 măsline

3 linguri suc de roşii

2 linguri de smântână

sare

piper

Mod de preparare:

Pune într-o oală apă cu sare şi dă-o pe foc. Când apa fierbe, adaugă pastele., pe care le laşi cel mult 10 minute, după care le scoţi din apă. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, usturoiul tocat şi ceapa. Amestecă în ele cu o lingură.  Apoi, adaugă oregano, boia dulce, roşiile cherry tăiate pe jumătate, sparanghelul, măslinele tăiate felii mai groase, sucul de roşii, busuiocul, sarea şi piperul (după gust). Lasă-le pe foc câteva minute. Adaugă parmezanul ras şi smântâna. Amestecă în tigaie cu o lingură de lemn şi apoi toarnă compoziţia peste pastele fierte. 

Pastele cu sparanghel sunt gata! Pune-le cu o lingură într-o farfurie adâncă.

Poftă bună!

Credit foto: www.bustle.com

Mai multe