Reţeta originală de paste cu sparanghel
Ai poftă de nişte paste? Prepară în acest weekend pentru întreaga familie o reţetă italienească, extrem de uşoară, de paste cu sparanghel şi roşii cherry. Pot fi mâncate la prânz sau la cină!
Reţeta de paste cu sparanghel
Ai nevoie de:
400 gr paste penne
500 gr sparanghel tocat mare
parmezan ras
1 lingură oregano uscat
1 lingură boia dulce
2 căţei usturoi
2 legături roşii cherry
1 lingură ulei de măsline
câteva fire de busuioc
5 măsline
3 linguri suc de roşii
2 linguri de smântână
sare
piper
Mod de preparare:
Pune într-o oală apă cu sare şi dă-o pe foc. Când apa fierbe, adaugă pastele., pe care le laşi cel mult 10 minute, după care le scoţi din apă. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, usturoiul tocat şi ceapa. Amestecă în ele cu o lingură. Apoi, adaugă oregano, boia dulce, roşiile cherry tăiate pe jumătate, sparanghelul, măslinele tăiate felii mai groase, sucul de roşii, busuiocul, sarea şi piperul (după gust). Lasă-le pe foc câteva minute. Adaugă parmezanul ras şi smântâna. Amestecă în tigaie cu o lingură de lemn şi apoi toarnă compoziţia peste pastele fierte.
Pastele cu sparanghel sunt gata! Pune-le cu o lingură într-o farfurie adâncă.
Poftă bună!
Credit foto: www.bustle.com