Poţi să mănânci paste fără să te îngraşi!
Dacă te fereşti să mănânci spagetti sau macaroane, de teamă că acestea îţi pun în pericol silueta, află că nu ai de ce să îţi fie frică. Câteva trucuri te ajută să poţi include pastele în meniu şi să te bucuri de beneficiile lor.
Caută paste din grâu integral şi multicereale
Pastele din grâu integral au de 2 ori mai multe fibre şi 10 % mai puţin glucide,comparativ cu pastele obişnuite. Şi aportul lor de calorii e mai mic:345 kcal în loc de 373 kcal. Aduc mai rapid senzaţia de saţietate – deci le consumi în canitate mai mică. La fel de bune sunt pastele produse din mai multe cereale (grâu,ovăz,secară).
Alege paste mai groase
Găteşte-le astfel încât să păstreze o oarecare supleţe – „al dente”. În felul acesta,cresc în mod rezonabil nivelul glicemiei,fără a stimula prea mult producţia de insulină,cea care determină formarea depozitelor adipoase. Un alt truc pentru a echilibra glicemia:alege paste mai groase,de tip macaroane,penne,mai degrabă decât cochilii sau spaghetti.
Serveşte-le cu sosuri uşoare
Ca să nu dăuneze siluetei,sosurile pentru paste nu trebuie să fie consistente. Prepară un sos din tomate la conservă (sau din pastă de tomate),în care nu adaugi ulei,ci doar un pic de busuioc. Aportul caloric este minim.
Foloseşte brânză proaspătă
Brânza proaspătă de capră este cea mai indicată pentru paste,pentru să este mai săracă în grăsimi (12 %) ca brânzeturile cu crustă dură,precum parmezanul. Poţi mai foloseşti brânză albă cu verdeţuri,fără multe materii grase. Rezultat:vei mânca 70 de calorii mai puţin. Dacă totuşi eşti obsedată de parmezan,foloseşte doar o singură lingură de parmezan ras.
Combină cu legume
Poţi combina legume diverse-roşii,dovlecei,ciuperci,soanac,broccoli,ardei gras-cu pastele preferate. Legumele dau gust şi aduc fibre,fără să fie bogate în calorii,aşa cum sunt brânza sau carnea.