Reţete uşoare: Salată cu chifteluţe

29 august 2017   Rețete

Dacă ţi-au mai rămas chifteluţe şi nu mai vrea nimeni să le mănânce, le poţi adăuga într-o salată delicioasă, care poate înlocui cu succes cina.

Ai nevoie de

Pentru chifteluţe

2 felii de pâine, fără coajă

120 ml lapte

1 ceapă mare, dată prin răzătoare

500 g carne vită, tocată

1 ou bătut

pătrunjel verde tocat, după gust

busuioc verde tocat, după gust

50 g parmezan ras

sare

piper

ulei,pentru prăjit

Pentru salată

mix de frunze de salată

2 roşii, tăiate

1

mică, tăiată

100 g boabe de porumb, din conservă

busuioc verde, pentru decor

seminţe de pin, păjite

Pentru dressing

1 lingură oţet

3 linguriţe

, după gust

, după gust

Cum se prepară salata

Rupi pâinea în bucăţi şi o pui într-un vas, torni laptele şi o laşi 5 minute la înmuiat. Adaugi ceapa, carnea tocată, oul, busuiocul, parmezanul şi pătrunjelul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci compoziţia până la omogenizare şi formezi chiftele mici. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu, până când se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le laşi să se răcească.

Rupi frunzele de salată şi le aşezi într-un castron. Adaugi roşiile, 5-6 chifteluţe, ceapa, boabele de porumb şi seminţele de pin. Amesteci toate ingredientele pentru dressing, asezonezi salata şi o serveşti, dacă vrei, decorată cu busuioc.

Mai multe