Chiftele de morcovi
Pentru un aperitiv inedit sau pentru micul dejun în zilele de post, aceste chiftele de morcovi vor face senzaţie la masă.
Ingrediente de care nevoie:
2 cartofi
1 dovlecel
6 morcovi
pesmet
1 ceapă
3 linguri de făină
2-3 căţei de usturoi
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii,morcovii şi dovlecelul de coajă. Cartofii şi dovlecelul îi dai pe răzătoare,iar morcovii îi toci cubuleţe,apoi le storci. Toci ceapa şi căţeii de usturoi. Amesteci toate ingredientele într-un bol, adaugi făina,apoi condimentezi cu sare şi piper după gust.
Formezi chifteleşi le dai prin pesmet. Încingi uleiul şi le prăjeşti,le scoţi şi le laşi pe un şerveţel pentru a elimina surplusul de grăsime.
Dificultate mică
12 chiftele
1h