Ruladă cu frişcă şi căpşuni

20 iunie 2018   Rețete

Când vrei să-ţi surprinzi plăcut prietenii care-ţi vin în vizită, pregăteşte-le această ruladă!

Ai nevoie de

Pentru aluat150 g făină cernută6 gălbenuşuri3 albuşuri100 g zahăr 2 linguri cacao20 g amidonPentru cremă200 ml smântână pentru frişcă150 g zahăr pudră1 plic întăritor de frişcă1 linguriţă esenţă de vaniliecâteva căpşuni curăţate

Preparare

Speli căpşunile şi le laşi la uscat pe un prosop.

Pentru aluat, mixezi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când compoziţia se îngroaşă. Separat, baţi albuşurile cu restul de zahăr până devin spumă. Amesteci cele două compoziţii şi adaugi făina cernută, amidonul şi cacaua. Omogenizezi uşor, cu o paletă, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai 10 minute la cuptorul încălzit, la 220 °C. După ce l-ai scos, îl rulezi într-un prosop umed până se răceşte.

Mixezi smântâna cu zahărul, întăritorul şi vanilia, până obţii o cremă.

Scoţi blatul din prosop şi îl derulezi, întinzi pe el crema şi aşezi căpşuni una după alta, până la capăt, apoi îl rulezi. Decorezi rulada cu zahăr pudră.

Mai multe