Ruladă umplută

1 66982 original jpg jpeg

Ingrediente:1 kg pulpă dezosată de miel,150 g burtă de miel fiartă, 4 chifle mici, 200 ml lapte, 4 ouă,100 g bacon,100 g ciuperci,100 g şuncă afumată,100 ml ulei, 200 ml vin alb, piper, măghiran, câteva frunze de rozmarin, sare.

Cum se prepară:

1 Se pune burta de miel tăiată fâşii într-un castron împreună cu şunca afumată tăiată bucăţi. Chiflele se pun la înmuiat în lapte,iar ciupercile se taie felii şi se călesc într-o lingură de ulei încins împreună cu baconul tăiat bucăţi. După ce se răcesc,se adaugă în castron peste burtă şi şunca afumată. Se pun pâinea înmuiată şi stoarsă,ouăle şi se condimentează cu sare,piper şi măghiran,după gust. Se amestecă toate şi se lasă să se odihnească 30 de minute.

2 Pulpa de miel se întinde cu ajutorul unui cuţit,se bate cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu ­sare şi piper,­după gust. Se aşază umplutura şi se rulează strâns bucata de carne. Se leagă cu aţă alimentară şi se prăjeşte uşor în ulei încins pe toate părţile.

3 Se aşază ­într‑un vas termorezistent,se presară cu rozmarin tocat,se toarnă vinul şi se dă la cuptor. Se lasă să se rumenească bine,stropind-o din când în când cu sosul din vas. Se serveşte cu legume fierte sau cu ce fel de garnitură preferaţi.