Ruladă cu mere
Când ţi-e poftă de ceva dulce, nu alerga la prima cofetărie care-ţi iese în cale, ci pregăteşte chiar tu acasă un desert bun de te lingi pe degete.
Ai nevoie de
Pentru aluat
500 g făină
3 linguri ulei
1 linguriţă sare
200 ml apă caldă
2 linguri unt
Pentru umplutură
4-5 mere
6 linguri zahăr
1 praf scorţişoară
zahăr pudră,pentru decor
Mod de preparare
Cerni făina,adaugi uleiul,sarea,apa caldă şi două linguri de unt. Frămânţi până obţii un aluat moale,care nu se ţine de degete. Dacă mai este nevoie,mai adaugi puţină apă caldă. Laşi aluatul să se odihnească 10-15 minute.
Descojeşti merele,le îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe şi le tai cubuleţe. Le pui la călit,împreună cu zahărul şi scorţişoara şi le laşi până scade zeama.
Presari făină pe masă şi întinzi o foaie subţire din aluat,peste care aşezi umplutura,iar la final rulezi. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit,o pudrezi cu zahăr.