Salată de vinete - reţetă

17 septembrie 2015   Rețete

Este sezonul vinetelor, aşadar te îndemnăm să le adaugi cât mai des în meniu zilnic. Cu această reţetă, în doar 2 ore vei găti o salată de vinete delicioasă, pentru 4-6 persoane, dacă respecţi ingredientele şi modul de preparare de mai jos.

Iată de ce ai nevoie:

4 – 6 vinete mijlocii,

¼ lămâie,

sare,

1 ceapă,

1 pahar de ulei,

2 roşii bine coapte,

2 linguri de lapte praf,

Mod de preparare

Se coc vinetele pe tablă specială,pusă direct pe flacăra mare. Când coaja legumei se arde şi leguma s-a înmuiat se dau vinetele deoparte (pe un fund de lemn sau într-un vas emaliat),se lasă câteva minute să se scurgă şi se curăţă cu mâna umezită în apă rece. Se desface fiecare legumă fâşii,se aşează toate pe un fund de lemn să se scurgă timp de 1 oră. Se înlătură seminţele,se toacă mărunt cu un cutit de lemn,se pun în castron. Se sărează,se freacă (folosind o lingură de lemn) cu uleiul pus câte puţin. Se stoarce zeama de lămâie peste vinete sau se împraştie laptele praf proaspat cernut,se amestecă energic şi se netezeşte salata. Se decorează cu roşii felii,se pune salata la rece pentru 30 de minute,apoi se serveşte pe felii de pâine proaspătă,lângă felii de roşii şi ardei – cruzi sau copţi.

Citeşte mai multe reţete în cartea “ Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,care se va găsi la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei,din 18 septembrie.

Mai multe