Învaţă să prepari vinete umplute!

1 56657 original jpg jpeg

Astăzi vă propunem o mâncare cu influenţe orientale preparată de o româncă stabilită de câţiva ani în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Se spune că numele provine de la un preot turc – imam se numeşte cel care "slujeşte",ca să zic aşa,într-o moschee –,care a leşinat de plăcere când a gustat din acest preparat pe care îl făcuse soţia sa. Alte povestiri,mai comice,sugerează că ar fi leşinat la aflarea costului ingredientelor sau a cantităţii de ulei folosite la preparare. O altă istorisire zice că un imam s-a căsătorit cu fiica unui negustor de ulei de măsline. Zestrea ei a constat în 12 borcane,de statura unui om,pline cu ulei de măsline de cea mai bună calitate.

Se mai zice că fata nu ar fi ştiut să gătească,dar când a venit vremea să facă ceva de mâncare i-a pregătit soţului ei aceste vinete umplute cu ceapă,roşii şi usturoi. Imamului i-au plăcut atât de mult încât a rugat-o să le facă în fiecare zi. În cea de-a treisprezecea zi,uimit că nu a mai avut la masă vinetele lui preferate,a întrebat ce s-a întâmplat. Soţia i-a raspuns că a terminat tot uleiul de măsline dat zestre de tatăl ei şi că nu a mai avut cu ce să prăjească. La aflarea veştii,imamul a leşinat. Deci,aveţi grijă ce variantă a poveştii preferaţi! Mie îmi place să leşin de plăcere,aşa că varianta mea este una mai dietetică,nu foloseşte prea mult ulei.Puteţi pune pătrunjel sau să îl folosiţi doar la decorSpălaţi vinetele bine,apoi tăiaţi-le pe jumătate,dar nu de tot,cât să se ţină în cotor. Puneţi sare în tăietură şi lăsaţi-le o jumătate de oră să îşi lase zeama cea amară. Între timp,puneţi pe foc o oală adâncă cu apă atât cât să acopere toate vinetele. Stoarceţi vinetele şi opăriţi-le la foc mare pentru câteva minute. Lăsaţi-le la scurs şi pregătiţi umplutura. Tăiaţi toate ingredientele. Încingeţi uleiul de măsline şi adăugaţi ceapa,ţelina,ardeiul gras şi ardeiul iute (cel verde). Ţineţi tigaia pe foc până când toate legumele s-au înmuiat. Adăugaţi roşiile tăiate cubuleţe şi mai lăsaţi pe foc câteva minute,până scade zeama,apoi puneţi pasta de roşii,asezonaţi cu sare şi piper şi lăsaţi ca toate ingredientele să se întrepătrundă. La final adăugaţi usturoiul tocat.



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg