Învaţă să prepari vinete umplute!

1 56657 original jpg jpeg

Astăzi vă propunem o mâncare cu influenţe orientale preparată de o româncă stabilită de câţiva ani în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Se spune că numele provine de la un preot turc – imam se numeşte cel care "slujeşte",ca să zic aşa,într-o moschee –,care a leşinat de plăcere când a gustat din acest preparat pe care îl făcuse soţia sa. Alte povestiri,mai comice,sugerează că ar fi leşinat la aflarea costului ingredientelor sau a cantităţii de ulei folosite la preparare. O altă istorisire zice că un imam s-a căsătorit cu fiica unui negustor de ulei de măsline. Zestrea ei a constat în 12 borcane,de statura unui om,pline cu ulei de măsline de cea mai bună calitate.

Se mai zice că fata nu ar fi ştiut să gătească,dar când a venit vremea să facă ceva de mâncare i-a pregătit soţului ei aceste vinete umplute cu ceapă,roşii şi usturoi. Imamului i-au plăcut atât de mult încât a rugat-o să le facă în fiecare zi. În cea de-a treisprezecea zi,uimit că nu a mai avut la masă vinetele lui preferate,a întrebat ce s-a întâmplat. Soţia i-a raspuns că a terminat tot uleiul de măsline dat zestre de tatăl ei şi că nu a mai avut cu ce să prăjească. La aflarea veştii,imamul a leşinat. Deci,aveţi grijă ce variantă a poveştii preferaţi! Mie îmi place să leşin de plăcere,aşa că varianta mea este una mai dietetică,nu foloseşte prea mult ulei.Puteţi pune pătrunjel sau să îl folosiţi doar la decorSpălaţi vinetele bine,apoi tăiaţi-le pe jumătate,dar nu de tot,cât să se ţină în cotor. Puneţi sare în tăietură şi lăsaţi-le o jumătate de oră să îşi lase zeama cea amară. Între timp,puneţi pe foc o oală adâncă cu apă atât cât să acopere toate vinetele. Stoarceţi vinetele şi opăriţi-le la foc mare pentru câteva minute. Lăsaţi-le la scurs şi pregătiţi umplutura. Tăiaţi toate ingredientele. Încingeţi uleiul de măsline şi adăugaţi ceapa,ţelina,ardeiul gras şi ardeiul iute (cel verde). Ţineţi tigaia pe foc până când toate legumele s-au înmuiat. Adăugaţi roşiile tăiate cubuleţe şi mai lăsaţi pe foc câteva minute,până scade zeama,apoi puneţi pasta de roşii,asezonaţi cu sare şi piper şi lăsaţi ca toate ingredientele să se întrepătrundă. La final adăugaţi usturoiul tocat.



Recente

shutterstock 1189465552 jpg
Cosulete cu ceapa caramelizata  Sursa foto shutterstock 599558792 jpg
Galuste cu branza de vaci  Sursa foto shutterstock 2247442923 jpg
clickpentrufemei ro andrzej gdula 2nHFQ1HLxqE unsplash jpg
Miniplacinte cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2254508687 jpg
Poza de cover  Erori comune in utilizarea aparatelor de aer conditionat si cum sa le eviti Afla chiar acum Locuinta, living, TV, aparate de aer conditionat, mobilier, corpuri de iluminat, decoratiuni jpg
Smoothie mure  Sursa foto shutterstock 275666156 jpg
ClickPentruFemei jpg
Pachetele cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1182841429 jpg
closeup woman pours water into glass cafe jpg
toa heftiba EXW dw buoU unsplash jpg
Cheesecake de afine  Sursa foto shutterstock 431627977 jpg
Rulada dovlecei  Sursa foto shutterstock 2336579587 jpg
oameni  foto   Profimedia jpg
Cum alegi tipul de pământ potrivit pentru plantele la ghiveci jpg
clickpentrufemei ro stones and bones m V2NzIgt7s unsplash jpg
la piscină jpeg
Inghetata de capsuni  SUrsa foto shutterstock 1919291447 jpg
Top 4 costume de baie pentru barbati in tendinte vara aceasta jpg
Trandafiri din dovlecei  Sursa foto shutterstock 340724174 jpg