Salată grecească de cartofi şi dressing de lămâie
Vara este perioada în care renunţăm la carne şi mâncăm mai multe salate, alimente uşoare şi fructe. Ştim că reţetele de salate sunt nenumărate, însă astăzi îţi propunem o reţeta specială; salată grecească de cartofi şi dressing de lămâie, care este uşor de preparat.
Ai nevoie de:
Pentru salată
- 500 grame cartofi- 2 cepe roşii- 400 grame năut din conservă- 175 grame roşii cherry- 50 grame măsline negre (fără sâmburi)- Pătrunjel
Pentru dressing
- 2 linguri ulei extravirgin
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură coajă de lămâie
- 1 lingură muştar dijon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală cartofii, curăţă-i de coajă şi taie-i în patru. Pune într-o oală aproximativ un litru de apă şi două linguri de sare, dă-o pe foc şi adaugă cartofii când apa începe să fiarbă. După 15-20 de minute scoate-i din apă şi lasă-i să se răcească.
Pune într-un bol ingredientele pentru dressing (uleiul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, muştarul). Condimentează-l cu sare şi piper, apoi amestecă cu o lingură.
Taie cartofii cuburi mai mari, pune-i într-un bol apoi adaugă câteva linguri de dressing peste ei, năutul şi măslinele. Spală ceapa, roşiile cherry şi pătrunjelul. Taie ceapa peştişor şi roşiile felii, apoi toacă pătrunjelul. Adaugă-le pe toate în bol peste cartofi. Toarnă şi dressing-ul care ţi-a rămas, după care amestecă cu o lingură. Salata este gata!