Somon umplut, reţeta pas cu pas

17 decembrie 2017   Rețete

Somonul este o sursă bună de acizi graşi nesaturaţi Omega-3, necesari organismului, de aceea îţi recomandăm să îl incluzi în dietă.

Dificultate medie

Preparare 1 h2-3 porţii

Ai nevoie de

2 fileuri somon

2 ardei graşi roşii

ghimbir, după gust

500 g ciuperci

1 ardei iute

2 cepe

1 căţel usturoi

4 linguri ulei

1 pungă spanac congelat

piper

sare

Pentru garnitură

250 g roşii cherry

500 g cartofi

2 căţei usturoi

1-2 fire rozmarin

3-4 linguri ulei

sare

piper

100 g măsline fără sâmburi

Pasul 1

Speli ardeii, le îndepărtezi seminţele şi nervurile, apoi îi tai fâşii. Cureţi ghimbirul de coajă şi îl razi. Tai ciupercile, ardeiul iute, ceapa şi căţeii de usturoi şi le căleşti în 2 linguri de ulei încins. Adaugi spanacul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le ţii până când scade zeama lăsată de legume şi le dai apoi la rece.

Pasul 2

Într-o tavă cu hârtie de copt, aşezi primul file de somon. Îl ungi cu restul de ulei, îl dai cu sare şi piper şi aşezi legumele călite.

Pasul 3

Acoperi cu cealaltă felie de peşte şi îl legi, având grijă să nu iasă compoziţia. Dai tava la cuptorul încins 25-30 de minute.

Pasul 4

Separat, speli cartofii şi îi tai cubuleţe. Îi aşezi într-o altă tavă, pui căţeii de usturoi şi stropeşti cu ulei. Adaugi rozmarinul, roşiile, măslinele, sare şi piper, după gust. Îi bagi la cuptor o jumătate de oră. Serveşti peştele umplut împreună cu garnitură de cartofi.

Mai multe