Tartă cu nectarine și gem de piersici ce aminteşte de vacanţă
Vei avea un pic de vară în fiecare mușcătură din această plăcintă de nectarine cu gem de piersici. Folosește nectarine proaspete pentru a crea desertul care mai păstrează încă bucuria, savoarea şi relaxarea vacanţei!
Plăcinta făcută de la zero, fără a folosi aluat din comerţ, poate părea greu de făcut, dar această reţetă nu este atât de complicată. Pentru a-ţi reuşi, trebuie să feliezi nectarinele, să le eviți pe cele prea moi şi să laşi plăcinta să se răcească bine înainte de porţionare, fără a ceda impulsului de a gusta o primă felie cât mai curând după coacere.
Sfaturi pentru un blat reuşit
Prepară aluatul de plăcintă din timp şi lasă-l la rece cel puțin două ore înainte de a lucra cu el. Ai putea împărţi aluatul în două şi întinde două foi, una la bază şi alta deasupra umpluturii. Nu este nevoie să coci acest aluat înainte de a pune umplutură.
Ingrediente pentru şase porţii
125 g iaurt
90 g zahăr
250 g făină
60 g ulei
1 linguriţă praf de copt
1 lămâie bio
300 g gem de piersici
2-3 nectarine
Te-ar mai putea interesa: Dietă cu piersici şi nectarine pentru arderea grăsimilor
Cum să faci tartă cu nectarine
Amesteci făina cu zahărul, praful de copt. Înglobezi, pe rând, iaurtul, uleiul şi coaja de lămâie. Frămânţi bine până obţii un aluat omogen, fără cocoloașe.
Întinzi aluatul într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm, păstrând puţin deoparte. Înţepi aluatul cu o furculiță.
Vezi şi: Tartă cu piersici, reţetă delicioasă fără coacere
Îl acoperi cu un strat generos de gem, ocolind marginile. Feliezi nectarinele şi le aşezi peste stratul de gem. Rulezi aluatul rămas şi-l aşezi pe marginea tartei. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o jumătate de oră. O porţionezi numai după răcire.
FOTO: Shutterstock