Piersici sau nectarine ? Ce nu ştiai despre aceste fructe

1 63736 original jpg jpeg

Zemoasele piersici şi nectarine fac deliciul zilelor călduroase. Dulci, aromate şi hrănitoare, sunt adevărate comori ale verii: te ajută să te menţii în formă şi te hidratează.

Piersicile – de câte feluri sunt

Deşi la prima vedere par toate la fel,există piersici cu sâmbure liber (la care carnea fructului se desprinde uşor de sâmbure) şi piersici cu sâmbure aderent (pulpa fructului nu se detaşează uşor). Cele din prima categorie sunt mai ferme şi mai adaptate servirii lor laolaltă cu alte fructe sau legume,în salate de fructe,salate cu frunze verzi şi oţet balsamic. Pot fi uşor călite în tigaie,pentru a fi servite cu carne de pui sau de curcan,sau pot fi rumenite la cuptor sau pe grătar,  pentru a crea o garnitură uşoară şi delicioasă pentru cărnurile la grătar.

Piersicile cu sâmbure aderent

Acest tip era considerat altădată cel mai dulce,fiind deci şi cel mai popular. Sunt piersicile care au o textură mai moale,mai zemoasă,ceea ce le face candidate ideale pentru compoturi,tarte,dulceţuri,torturi.

Cum le alegi pe cele parfumate şi dulci

În funcţie de culoarea pulpei fructului,piersicile pot fi cu „carnea” galbenă – acele sunt foarte zemoase şi parfumate. Cele cu carnea albă sunt mai puţin acide,mai puţin dulci,fiind foarte delicate:sunt greu de transportat,ceea ce se reflectă adesea la nivel de preţ.

Ce sunt nectarinele

Sunt o varietate de piersici care au învelişul exterior neted. În lume,există peste 150 de varietăţi de nectarine. Aceste fructe au sâmburele liber şi sunt mai puţin fragile ca piersicile. Ca şi în cazul acestora din urmă,pulpa lor poate fi galbenă sau albă. Spre deosebire de suratele piersici,nectarinele cu pulpa albă sunt mai dulci.

Miroase fructul înainte de a-l cumpăra

Cel mai bine e să miroşi fructul înainte de a-l alege. Dacă nu detectezi nicio aromă,caută la altă tarabă,chiar dacă vizual piersica sau nectarina pare apetisantă. La capitolul culoare,urmăreşte nuanţa de fond a fructului:trebuie să fie unifrormă,cu nuanţe aurii,fără pete verzi. Pentru a fi savuroase,piersicele şi necatrinele nu trebuie să fie moi.Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg