Piersici sau nectarine ? Ce nu ştiai despre aceste fructe

1 63736 original jpg jpeg

Zemoasele piersici şi nectarine fac deliciul zilelor călduroase. Dulci, aromate şi hrănitoare, sunt adevărate comori ale verii: te ajută să te menţii în formă şi te hidratează.

Piersicile – de câte feluri sunt

Deşi la prima vedere par toate la fel,există piersici cu sâmbure liber (la care carnea fructului se desprinde uşor de sâmbure) şi piersici cu sâmbure aderent (pulpa fructului nu se detaşează uşor). Cele din prima categorie sunt mai ferme şi mai adaptate servirii lor laolaltă cu alte fructe sau legume,în salate de fructe,salate cu frunze verzi şi oţet balsamic. Pot fi uşor călite în tigaie,pentru a fi servite cu carne de pui sau de curcan,sau pot fi rumenite la cuptor sau pe grătar,  pentru a crea o garnitură uşoară şi delicioasă pentru cărnurile la grătar.

Piersicile cu sâmbure aderent

Acest tip era considerat altădată cel mai dulce,fiind deci şi cel mai popular. Sunt piersicile care au o textură mai moale,mai zemoasă,ceea ce le face candidate ideale pentru compoturi,tarte,dulceţuri,torturi.

Cum le alegi pe cele parfumate şi dulci

În funcţie de culoarea pulpei fructului,piersicile pot fi cu „carnea” galbenă – acele sunt foarte zemoase şi parfumate. Cele cu carnea albă sunt mai puţin acide,mai puţin dulci,fiind foarte delicate:sunt greu de transportat,ceea ce se reflectă adesea la nivel de preţ.

Ce sunt nectarinele

Sunt o varietate de piersici care au învelişul exterior neted. În lume,există peste 150 de varietăţi de nectarine. Aceste fructe au sâmburele liber şi sunt mai puţin fragile ca piersicile. Ca şi în cazul acestora din urmă,pulpa lor poate fi galbenă sau albă. Spre deosebire de suratele piersici,nectarinele cu pulpa albă sunt mai dulci.

Miroase fructul înainte de a-l cumpăra

Cel mai bine e să miroşi fructul înainte de a-l alege. Dacă nu detectezi nicio aromă,caută la altă tarabă,chiar dacă vizual piersica sau nectarina pare apetisantă. La capitolul culoare,urmăreşte nuanţa de fond a fructului:trebuie să fie unifrormă,cu nuanţe aurii,fără pete verzi. Pentru a fi savuroase,piersicele şi necatrinele nu trebuie să fie moi.



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg