Tartă cu piersici, reţetă delicioasă fără coacere
Ingrediente pentru tartă cu piersici fără coacere
- 4 - 5 piersici (din compot)
Pentru blat
- 110 g biscuiţi digestivi
- 50 g unt
- 2 linguri zahăr
Crema de brânză
- 300 g de brânză de vaci
- 200 ml de frişcă lichidă
- 200 g zahăr
Reţetă de plăcintă dobrogeană, cu gust ca la mama acasă
Mod de preparare tartă cu piersici fără coacere
Pentru a face blatul, amestecaţi bine într-un castron biscuiţii digestivi măcinaţi, untul topit şi zahărul. Cu o lingură, mutaţi pasta de biscuiţi la baza recipientului, apoi presăraţi ferm amestecul pe fundul recipientului ridicând un pic pe margini, scrie gustarte.ro. Daţi la frigider pentru o oră.
Ţineţi frişca la frigider până la preparare: când blatul s-a răcit, începeţi prepararea cremei. Adăugaţi frişca rece într-un castron mare (e important să fie rece) şi folosiţi un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare.
Cum faci cea mai delicioasă iahnie de fasole. Reţetă de post
Puneţi într-un blender brânza de vaci şi adăugaţi câteva linguri de frişcă, apoi mixaţi amestecul până obţineţi o pastă. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută în frişca din castron şi amestecaţi din nou cu mixerul, până obţineţi o cremă omogenă şi pufoasă.
Adăugaţi crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelaţi, apoi decoraţi cu feli de piersică şi daţi iar la frigider. Se serveşte rece.
Sosul de roşii se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano, potrivit unica.ro.
Pastele fierte, după ce s-au răcit, se pun într-un bol şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline peste paste se amestecă uşor.
Poftă bună!