Tartă cu orez şi fructe de pădure

27 august 2018   Rețete

Dificultate medie / Preparare 1 h 40ʹ / 1 TARTĂ

Ai nevoie de

Pentru aluat:

150 g făină

50 g zahăr pudră

100 g unt rece

1 ou

1 lingură apă

coaja de la 1 lămâie bio

1 praf de sare

Pentru umplutură:

250 g orez

1 l lapte

1 praf de sare

4 linguri fulgi de cocos

zahăr pudră, după gust

½ păstaie de vanilie

10 g gelatină

400 ml smântână pentru frişcă

1 plic zahăr vanilat

Pentru decor:

100 g zmeură

100 g afine

câteva frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru aluat, mixezi făina cu zahărul, sarea şi cu bucăţelele de unt rece, apoi adaugi oul, coaja de lămâie şi lingura cu apă. Dacă e nevoie, mai pui 1 lingură cu apă. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, îl întinzi într-o foaie rotundă, pe care o pui într-o formă de tartă, îl înţepi din loc în loc, îl acoperi cu foaie de copt şi aşezi boabe de fasole ca să preseze. Îl dai la copt 20-30 de minute, până se rumeneşte.

Între timp, pui la fiert orezul în lapte, cu vanilia, sarea şi fulgii de cocos, la foc mediu, amestecând continuu, până începe să clocotească. După 5 minute adaugi zahărul şi mai ţii până s-au înmuiat boabele.

În timp ce fierbe orezul, pui gelatina la înmuiat în apă rece. După ce ai oprit focul la orez, adaugi gelatina bine stoarsă, amesteci şi laşi la răcorit, până ajunge la temperatura camerei.

Baţi smântâna cu zahărul şi o încorporezi în orezul cu lapte. Răstorni crema în aluatul copt din formă, aşezi murele şi zmeura şi le acoperi cu tort-gelee, preparat conform indicaţiilor de pe ambalaj. Ornezi cu frunze de mentă şi dai tarta la frigider câteva ore.

FOTO: Shutterstock

Mai multe