Terină de pui cu fistic, deliciul surpriză care îți cucerește familia!

17 iulie 2025   Rețete

Asociezi fisticul doar cu deserturile? Te va suprinde să observi cât de specială poate fi o terină te pui cu fistic. Pe lângă grăsimi sănătoase, fisticul îţi aduce un plus de antioxidanţi, vitamine B1, B2 şi B6, magneziu, potasiu şi calciu. Ai mai multe motive să încerci şi tu acest preparat!

Ingrediente pentru 5 porții

800 g piept de pui dezosat

1 ceapă

2 căței de usturoi

40 g fistic

2 frunze de salvie

30 ml ulei

sare

piper

Vezi și: Terină cu brânză

Mod de preparare

Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi usturoiul pisat și mai ții un minut pe foc, apoi dai deoparte. Toci pieptul de pui și-l amesteci cu ceapa călită, sare și piper, după gust. Adaugi frunzele de salvie tocate și fisticul descojit. Încingi cuptorul la 180 °C.

Te-ar mai putea interesa: Quiche cu ton şi spanac, pentru un prânz savuros

Pui compoziția într-o tavă de cozonac, tapetată, și o acoperi cu o hârtie de copt.  Așezi tava cu terina într-o tavă de cuptor mai înaltă.

Torni apă cât să umpli pe jumătate tava de cuptor și lași terina la gătit 75 de minute, până când mijlocul este ferm. Îndepărtezi hârtia de copt și lași la răcorit.

FOTO: Shutterstock

Mai multe