Quiche cu ton şi spanac, pentru un prânz savuros

1 quiche jpg jpeg

Quiche este este un preparat originar din Franţa, format din crustă de patiserie umplută cu cremă savuroasă şi bucăţi de brânză, carne, peşte, fructe de mare sau legume. Iată o reţetă de weekend, uşor de preparat, săţioasă şi apetisantă.

Ingrediente: Quiche cu ton şi spanac

100 g unt (82% grăsime), 1 gălbenuş, 200 g făină,  1 praf de sare

1 conservă ton (200 g), 3 ouă, 300 ml smântână lichidă pentru gătit (20% grăsime),

300 g spanac congelat , 1 lingură ulei sare piper

Frământă untul rece cu făina şi cu praful de sare, apoi adaugă gălbenuşul. Când aluatul e omogen, dă-i forma unei bile, înfăşoară-l în folie alimentară şi dă-l la frigider 1 oră. Întinde o foaie de aluat cu grosimea de 4-5 mm şi aşaz-o într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţi, apoi îndepărtează surplusul şi dă-o din nou la rece. Căleşte spanacul decongelat în ulei, până scade toată zeama, asezonează cu sare şi lasă la răcit. Bate ouăle cu sare şi piper, după gust, apoi încorporează smântâna lichidă. Scurge bine tonul. Scoate forma din frigider şi aranjează peste foaia de aluat un strat de spanac, apoi pune bucăţi de ton, din loc în loc. Toarnă amestecul de ouă şi smântână şi dă quiche-ul la cuptor, la foc mediu, 45-55 de minute. Lasă-l la răcorit înainte de a-l tăia.

Sursă foto: Shutterstock