Tort cu cremă de cacao, o reţetă delicioasă

19 ianuarie 2018   Rețete

Cine ar putea refuza o felie din acest tort cu cacao?

Ai nevoie de

6 ouă120 g zahăr150 g făină1 plic de zahăr vanilat

Pentru cremă

300 g zahăr

50 g cacao

400 g unt

200 ml apă

Pentru decor

2 portocale, feliate

zahăr pudră

frunze de mentă

Cum se prepară tortul cu cremă de cacao

Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi continui să mixezi până când se întăreşte albuşul. Separat, mixezi gălbenuşul, adaugi albuşul, apoi, amestecând uşor, încorporezi făina. Torni totul într-o tavă rotundă, tapetată şi dai la copt aproximativ o oră. După răcirea blatului, îl tai în două şi pregăteşti crema.

Pentru cremă, amesteci pe foc mic zahărul cu apa până la topirea zahărului şi formarea unui sirop. Adaugi cacaua şi omogenizezi compoziţia. Tai untul în bucăţi pe care le adaugi pe rând, frecând continuu. Foloseşti crema imediat, pentru a nu risca să se întărească. Pe prima foaie de blat întinzi în strat uniform de cremă, lăsând puţină deoparte. Cu crema păstrată acoperi marginile tortului, pe care aşezi feliile de portocale. La final, pudrezi cu zahăr şi decorezi cu mentă.

Mai multe