Tort cu fructe de pădure, secretul energiei şi stării tale de bine

13 august 2024   Rețete

Vara, fructele de pădure aduc un plus de aromă oricărui desert, inclusiv unui tort pe care ţi-l doreşti deosebit sau o surpriză pentru cineva drag.

Un blat de cacao, bine însiropat, cremă cu mascarpone şi smochine şi fructe de pădure pot face dintr-un desert unul cu totul special. Fructele în general, dar în special cele de pădure sunt aliatul tău de nădejde când stresul, stilul de viaţă dezordonat şi poluarea accelerează procesul de îmbătrânire. Dacă nu doreşti să le consumi ca atare, le poţi include într-un desert care îţi dă energie şi o stare de bine.

Ingrediente pentru 10-12 porţii

Pentru blat:

7 ouă

150 g zahăr tos

120 g făină

2-3 linguri cacao

Pentru însiropare:

100 ml apă

1 lingură zahăr

Pentru cremă:

400 ml frişcă lichidă

250 g mascarpone

100 g zahăr

esenţă de vanilie, opţional

smochine

fructe de pădure

Vezi şi: Minipavlova cu cremă de vanilie şi fructe. Secretele unui desert crocant şi uşor

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul tos şi baţi în continuare până se întăreşte spuma. Adaugi toate gălbenuşurile, omogenizezi, apoi înglobezi făina şi cacaua, cu mişcări de jos în sus.

Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată, nivelezi şi introduci tava în cuptorul preîncălzit. Nu deschizi în primele 20 de minute de coacere. La final, laşi blatul câteva minute, apoi îl răstorni pe planşeta de lucru. Îl tai în trei felii şi pregăteşti siropul.

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu orez şi fructe de pădure

Pui pe foc mic apa şi zahărul până la topirea zahărului, apoi însiropezi fiecare bucată de blat. Pentru cremă, amesteci mascarpone cu zahărul, esenţa de vanilie şi frişca bătută în prealabil.

Întinzi crema între cele două felii, având grijă să pui deoparte o parte din compoziţie cu care îmbraci tortul, la final. Ornezi cu fructe de pădure şi smochine, după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe