Minipavlova cu cremă de vanilie şi fructe. Secretele unui desert crocant şi uşor

Crocante la exterior și pufoase în interior, prăjiturelele minipavlova au textura specifică bezelelor. Umple-le cu cremă de vanilie şi acoperă-le cu fructe de pădure sau fructele tale preferate.

image

Pavlova este un desert de bezea popular în întreaga lume. Făcut cu albușuri îndulcite, bătute spumă, pavlova se coace încet, la temperatură scăzută. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a începe să le bați. Dacă albușurile nu sunt la temperatura camerei, pur și simplu pune-le într-un castron cu apă caldă, dar nu fierbinte, timp de aproximativ 15 minute.

Ai grijă să nu pătrundă gălbenuș, apă sau ulei în albușuri. Bate albușul până se formează vârfuri tari. Adaugă zahărul treptat. În timp ce formezi coşuleţele de bezea, nu uita să laşi adâncituri în centru, pentru a putea pune crema. Preîncălzeşte cuptorul și tapetează tava cu hârtie de copt, pentru a putea scoate mai uşor bezelele. După coacere, lasă bezelele să se odihnească în cuptor, cu ușa închisă, până se răcesc complet. Schimbarea bruscă a temperaturii le poate face să se lase sau să crape.  

Ingrediente pentru minipavlova cu vanilie

4 albuşuri

250 g zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru cremă:

1 pachet budincă de vanilie

300 ml lapte

40 g zahăr

4 gălbenuşuri

1 fiolă esenţă de vanilie

200 g unt

Te-ar mai putea interesa: 5 preparate culinare al căror nume a fost inspirat de femei celebre

Cum să prepari minipavlova cu cremă de vanilie

Preîncălzeşti cuptorul. Mixezi albuşurile, apoi adaugi zahărul şi continui să mixezi până când obţii o spumă tare. La final, înglobezi zeama de lămâie.

Transferi spuma de bezea într-un poş şi formezi minipavlova într-o tavă tapetată. Fiecare prăjitură trebuie să aibă forma unui minicoşuleţ cu diametrul de circa opt centimetri, având grijă să laşi spaţiu între ele.

Dai tava la cuptor timp de 20 de minute, apoi dai focul mic şi mai ţii o oră şi un sfert. După ce ai stins focul, lasă-le să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă. Procedezi la fel cu restul compoziţiei.

Vezi şi: Tort cu bezea şi ciocolată

Pentru cremă, amesteci praful de budincă cu laptele, zahărul, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi pui pe foc mic până se îngroaşă. Dai deoparte, laşi la răcit, apoi încorporezi untul.

Tot cu ajutorul poşului, ornezi cu cremă coşuleţele de minipavlova. În continuare, le decorezi cu fructe, după preferinţă.

FOTO: Shutterstock