Minipavlova cu cremă de vanilie şi fructe. Secretele unui desert crocant şi uşor

Crocante la exterior și pufoase în interior, prăjiturelele minipavlova au textura specifică bezelelor. Umple-le cu cremă de vanilie şi acoperă-le cu fructe de pădure sau fructele tale preferate.

image

Pavlova este un desert de bezea popular în întreaga lume. Făcut cu albușuri îndulcite, bătute spumă, pavlova se coace încet, la temperatură scăzută. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a începe să le bați. Dacă albușurile nu sunt la temperatura camerei, pur și simplu pune-le într-un castron cu apă caldă, dar nu fierbinte, timp de aproximativ 15 minute.

Ai grijă să nu pătrundă gălbenuș, apă sau ulei în albușuri. Bate albușul până se formează vârfuri tari. Adaugă zahărul treptat. În timp ce formezi coşuleţele de bezea, nu uita să laşi adâncituri în centru, pentru a putea pune crema. Preîncălzeşte cuptorul și tapetează tava cu hârtie de copt, pentru a putea scoate mai uşor bezelele. După coacere, lasă bezelele să se odihnească în cuptor, cu ușa închisă, până se răcesc complet. Schimbarea bruscă a temperaturii le poate face să se lase sau să crape.  

Ingrediente pentru minipavlova cu vanilie

4 albuşuri

250 g zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru cremă:

1 pachet budincă de vanilie

300 ml lapte

40 g zahăr

4 gălbenuşuri

1 fiolă esenţă de vanilie

200 g unt

Te-ar mai putea interesa: 5 preparate culinare al căror nume a fost inspirat de femei celebre

Cum să prepari minipavlova cu cremă de vanilie

Preîncălzeşti cuptorul. Mixezi albuşurile, apoi adaugi zahărul şi continui să mixezi până când obţii o spumă tare. La final, înglobezi zeama de lămâie.

Transferi spuma de bezea într-un poş şi formezi minipavlova într-o tavă tapetată. Fiecare prăjitură trebuie să aibă forma unui minicoşuleţ cu diametrul de circa opt centimetri, având grijă să laşi spaţiu între ele.

Dai tava la cuptor timp de 20 de minute, apoi dai focul mic şi mai ţii o oră şi un sfert. După ce ai stins focul, lasă-le să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă. Procedezi la fel cu restul compoziţiei.

Vezi şi: Tort cu bezea şi ciocolată

Pentru cremă, amesteci praful de budincă cu laptele, zahărul, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi pui pe foc mic până se îngroaşă. Dai deoparte, laşi la răcit, apoi încorporezi untul.

Tot cu ajutorul poşului, ornezi cu cremă coşuleţele de minipavlova. În continuare, le decorezi cu fructe, după preferinţă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg