Tort tiramisu, desertul cu care nu ai cum să dai greş
Este greu să nu iubești o felie cremoasă și ușoară de tiramisu. Oricine se bucură de combinația de arome de cafea și cacao asociată cu cremă mascarpone dulce și rece.
Dacă eşti doar în căutarea unei
interpretări a clasicei prăjituri tiramisu, această rețetă va fi perfectă
pentru orice sărbătorești. Spre deosebire de un tort obişnuit, cel cu tiramisu este
mai uşor şi se prepară mai repede. Nu ai cum să ratezi un astfel de desert.
Ingrediente pentru 12 porţii
Pentru blat:
5 ouă
125 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
125 g făină
4 linguri unt, topit
100 g nuci, măcinate
1 linguriţă praf de copt
2 linguri cacao
Pentru însiropat:
100 ml apă fierbinte
2 linguri zahăr pudră
2 linguriţe cafea solubilă
Pentru cremă:
500 g mascarpone
200 g frişcă
100 g zahăr pudră
Pentru decor:
200 g cremă de brânză
150 g zahăr pudră
300 g frişcă
2 linguri cacao
pişcoturi, pentru servire
Te-ar mai putea interesa: Tiramisu cu zmeură la pahar
Cum să faci tort tiramisu
Mixezi ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilat. Adaugi un sfert din cantitatea de făină, omogenizezi, încorporezi şi restul de făină, treptat, praful de copt şi cacaua, amestecând uşor. Înglobezi untul, nucile şi treci compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 20 cm, tapetată. O ţii la cuptor până când blatul trece testul scobitorii.
Între timp, freci cafeaua solubilă şi zahărul pudră în fierbinte. Tai blatul răcit în trei felii.
Pentru cremă, mixezi mascarpone cu frişca rece, bătută, şi zahărul. Suprapui feliile umezite cu cafea acoperite cu cremă de mascarpone.
Vezi şi: Tiramisu cu cireşe
Pentru decor, combini crema de brânză cu zahărul şi frişca. Îmbraci tortul în cremă, păstrând o parte pentru ornat, cu ajutorul unui poş. La final, presari cacao deasupra. Poţi servi tortul cu pişcoturi.
FOTO: Shutterstock