Transpirația excesivă, semn al unor afecțiuni. La ce să fii atent

10 iunie 2022   Lifestyle

Vara, din cauza temperaturilor ridicate, se poate întâmpla să transpiri mai mult decât în oricare altă perioadă a anului. Însă dacă te confrunți de ceva vreme cu acest disconfort, ține cont că poate semnala anumite afecțiuni. Iată la ce trebuie să fii atent! 

Transpirația are rolul de a elimina căldura excesivă și de a menține constantă temperatura corpului. Este o funcție foarte importantă pentru organism, însă când transpiri prea mult, apare hiperhidroza, un răspuns exagerat al glandelor sudoripare, care te poate avertiza de apariția unor posibile afecțiuni. 

Atenție la Hipertiroidism! 

Hipertiroidismul apare când glada tiroidă produce prea mulți hormoni tiroidieni. Ca urmare a acestui dezechilibru, poate fi afectat metabolismul, apar bătăi neregulate ale inimii și diverse dezechilibre, printre care transpirație în mod excesiv, scăderea nivelului de energie și fluctuații de greutate. 

Posibil Simptom al atacului de cord

Transpirația abundentă face parte din categoria simptomelor care pot anunța un posibil atac de cord, mai ales dacă nu faci sport sau o altă activitate fizică în mod regulat. „Inima este supusă unui efort mai mare, când pompează sângele prin arterele înfundate, astfel încât corpul tău transpiră mai mult‟, anunță Healthline.

Citește și: Soluții naturale pentru transpirație excesivă

Diabet 

Cercetările arată că până la 84% dintre persoanele care suferă de diabet transpiră în mod excesiv, când au hipoglicemie. Când scade nivelul de zahăr în sânge, vasele se îngustă, iar glandele sudoripare se activează.

Pe lângă transpirația bruscă și excesivă, printre simptomele diabetului zaharat se numără: nevoia frecventă de a urina, scăderea în greutate inexplicabilă, amorțeală și furnicături în mâini și picioare, dar și sete persistentă. 

Nu transpiri deloc? fii atent și la acest aspect

Transpirația ajută la eliminarea căldurii excesive din corp, iar lipsa ei poate fi, de asemenea, o problemă.

Vezi și: Cum previi transpirația excesivă în timpul verii 

Dacă nu transpiri niciodată, corpul se supraîncălzește, ceea ce poate fi periculos și chiar îți poate pune viața în pericol. Lipsa transpirației poate fi un semn al afecțiunilor care afectează sistemul nervos, precum boala Parkinson. 

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe