„Văduva Neagră” Jeanette Lee, legendara jucătoare de biliard, diagnosticată cu cancer terminal. „Nu renunţ să lupt!”

5 aprilie 2021   Lifestyle

“După cum spunea şi Jim Valvano (n.r. antrenor de baschet răpus de cancer), «Nu te da niciodată bătut!» Le datorez asta fiicelor mele!”, spunea Jeannette luna trecută, când a emis un comunicat de presă oficial şi a făcut cunoscută lupta pe care o duce zi de zi cu boala cruntă.

În numele celebrei jucătoare de biliard s-a creat GoFundMe, o strângere de fonduri care are ca scop asigurarea unui viitor pentru fetele ei. „Cea mai mare dorinţă a lui Lee este să aibă grijă de copiii ei. Nu o interesează decât ca fetele ei să aibă parte de o îngrijire medicală adecvată şi de o educaţie bună atunci când ea nu va mai fi”, este scris în descrierea strângerii de fonduri.

„Cancerul s-a metastazat în sistemul ei limfatic şi pronosticul e sumbru. În acest stadiu, doctorii spun că mai are de trăit câteva luni până la un an”, continuă să ne ofere informaţii cei care au creat strângerea de fonduri pentru fiicele lui Jeanette.

„Cum îi e specific Văduvei Negre, ea va lupta cu boala până la capăt. În tot acest proces, există şedinţele de chimioterapie – pe care le-a început deja – şi câteva operaţii care vor veni la un moment dat.”

Lee a început să joace biliard în 1989 şi are deja o carieră de jucătoare profesionistă întinsă pe 30 de ani. A fost desemnată Jucătoarea nr. 1 din lume în anii '90 şi a ieşit câştigătoare în numeroase competiţii de-a lungul anilor.

Născută în New York, Lee are scolioză încă din copilărie, lucru care e posibil s-o fi împiedicat să-şi dea seama de simptomele cancerului ovarian cu care se luptă acum. „Avea dureri mari tot timpul, aşa că nu şi-a dat seama că se întâmpla ceva cu corpul ei”, a declarat Tom George, agentul ei şi cel care a pus la cale strângerea de fonduri GoFundMe pentru fiicele minore ale lui Jeanette Lee.

Foto - Jeanette Lee Instagram

Mai multe