Arome şi gusturi de toamnă: Ghiveci picant de legume
Ghiveciul de legume îţi va ieşi atât de gustos, încât îl vei savura ca atare, alături de pâine proaspătă de casă. În plus, este musai ca iubitorii de preparate picante să-l încerce!
Pentru zilele de post sau nu, reţeta următoare îi va da gata şi pe cei mai pretenţioşi dintre membrii familiei. Din nicio cămară, nu ar trebui să lipsească borcanul cu ghiveci, simplu şi bun. Ai nevoie, aşadar, de 1h 30'.
Ingrediente
- 2 kg vinete
- 300 ml ulei
- 1,5 kg ceapă
- 1 kg ardei capia sau gogoşari
- 1,5 kg dovlecei
- 2 ardei iuţi, roşii
- 1 l suc de roşii
- sare, după gust
- 1 lingură zahăr
- câţiva căţei de usturoi
Mod de preparare
Spală şi curăţă toate legumele, apoi toacă-le cubuleţe. Mai întâi, căleşte în ulei ceapa cu puţină sare, până se înmoaie, apoi adaugă ardeii sau gogoşarii şi mai lasă 15 minute. Pune vinetele şi dovleceii, ardeii iuţi feliaţi, usturoiul întreg, dar curăţat de coajă, şi continuă fierberea 20 de minute, la foc mediu.
Condimentează cu sare şi zahăr, toarnă sucul de roşii şi omogenizează. Când sosul s-a îngroşat şi legumele s-au fiert, opreşte aragazul şi scoate căţeii de usturoi. Transferă ghiveciul în borcane sterilizate şi fierbe-le pe baie de aburi 30 de minute.
FOTO Shutterstock.com