Mihai Constantinescu avea 73 de ani şi s-a stins la spital, acolo unde fusese internat în urmă cu câteva luni după ce a suferit un stop cardiac. 

Oamenii care l-au cunoscut, l-au îndrăgit sau au lucrat cu artistul au trasmis gânduri şi omagii pentru Mihai Constantinescu.

Compozitorul Marius Ţeicu a cântat şi compus ani alături de Mihai Constantinescu. 

„E un moment foarte greu, nu-mi vine să cred. Toţi am sperat că se va întâmpla o minune, aşa cum s-a întâmplat şi cu Gabi Cotabiţă. Ne ştiam de când eram colegi, de foarte mult timp. Am cântat împreună, el a fost solistul nostru. Ne-am dat seama de ce talent are, mergea prin toate ţările, era cap de afiş. Era ca un vulcan, compunea aproape zilnic. Foarte, foarte talentat. Am cântat împreună mulţi ani de zile în ţară şi în străinătate, am fost în multe emisiuni împreună. Mie nu-mi vine să cred. Mi-e atât de greu. S-a rupt o bucată din mine, din toată tinereţea mea, toată cariera mea”, a spus Marius Ţeicu la Antena 3.

Citeşte şi: Simona Secrier, soţia lui Mihai Constantinescu, mesaj sfâşietor după moartea artistului: ”Iubirea ta...”

Anastasia Lazariuc, devastată de moartea bunului său prieten, Mihai Constantinescu

„Sunt şocată, ştiu că se făcuse bine şi m-am bucurat pentru el şi familie. Condoleanţe! Nu îmi găsesc cuvintele. Îmi este greu să accept că Mihai nu mai este în viaţă. Un om minunat. Am petrecut atâtea turnee împreună… Ne aducem aminte doar în momente tragice… Cred că lumea şi publicul îl ştiu pe Mihai, a fost admirat, a avut succes. Este un om minunat. Un om de mare valoare. Un talent. Un prieten bun. Doresc să rămână în memoria oamenilor care l-au iubit şi îl vor iubi”, a spus Anastasia Lazariuc la România TV.

„O mare voce a României şi un artist extraordinar. Păcat! Uşor, generaţia de aur a muzicii româneşti se stinge”, a spus şi Octavian Ursulescu.

Citeşte şi: A murit cântăreţul Mihai Constantinescu

Compozitorul Horia Moculescu spune că regretatul cantautor Mihai Constantinescu era „unul dintre cei mai coloraţi baladeuri ai ultimelor decenii”.

„A dispărut unul dintre cei mai coloraţi baladeuri ai ultimelor decenii. Era un creator cu texte foarte directe, conforme firii lui, atitudinii lui faţă de viaţă. S-a luptat foarte mult cu viaţa. A avut o droaie de probleme în viaţa lui”, a declarat, marţi, Moculescu la Antena 3.