Despre Margaret Trudeau este vorba, care a fost căsătorită cu fostul prim-ministru canadian, Pierre Trudeau, şi este mama actualului prim-ministru Justin Trudeau. Margaret s-a măritat în secret cu Pierre, care era cu 28 de ani mai în vârstă decât ea, în 1971, la trei ani după ce el ajunsese să conducă guvernul canadian. Cu toate că vestea nunţii lor i-a uimit pe mulţi, canadienilor le plăcea de tânăra de numai 22 de ani. Doar că stilul ei de viaţă sălbatic i-a adus ulterior multe critici...

Doamna Trudeau obişnuia să îi îndese droguri în servieta soţului ei şi petrecea până-n zori de zi în clubul Studio 54, iar, în 1977, s-a despărţit de prim-ministru. Un an mai târziu după divorţ, şi-a început relaţia intimă, plină de pasiune, cu nimeni altul decât Jack Nicholson, care i-a adus notorietate internaţională.

După ce s-a separat de soţ, Margaret a făcut o călătorie în Londra, în 1978, unde l-a şi întâlnit pe actorul hollywoodian, stabilit în Marea Britanie cu iubita lui de-atunci, Anjelica Houston. Fosta doamnă Trudeau s-a îndrăgostit pe loc de Jack, care devenise „primul mare rival al lui Pierre‟.