O relaţie de iubire sănătoasă înseamnă respect, iubire şi pasiune, fapt pentru care dacă te confrunţi cu acţiuni stânjenitoare din partea partenerului ar trebui să iei măsuri şi să spui ”stop”.
 
1. Umilinţa publică
 
Umilinţa de către partener este inacceptabilă, mai ales dacă se întâmplă în public. Acest comportament este un semn al lipsei de respect din partea bărbatului, ceea ce poate duce la depresie sau la reducerea stimei de sine.
 
2. Insultele deghizate în glume
 
Simţul umorului – este cheia succesului, abilitatea de a râde de sine este foarte importantă, dar cu toate astea ar trebui să-i fie înţelese limitele. Umilinţele şi insultele din partea unui bărbat deghizate în glume – sunt inacceptabile. Acest comportament este un semn al neglijării.
 
3. Lipsa de respect 
 
Dacă bărbatul tratează cu lipsă de respect profesia sau hobby-urile femeii, la fel o tratează şi pe ea.
 
4. Nemulţumirea constantă
 
Bărbatul îi găseşte întotdeauna defecte, chiar dacă totul este îndeplinit perfect. Femeia nu-şi poate mulţumi partenerul, iar din dorinţa de a obţine aprobarea lui, ea îşi pierde sentimentul de încredere şi respectul de sine.
 
5. Neglijarea familiei şi prietenilor femeii
 
Nicio fată nu poate reacţiona pozitiv dacă alesul ei nu-i respectă părinţii, rudele şi prietenii. Dacă partenerul nu consideră necesar să comunice cu apropiaţii ei – acest lucru vorbeşte despre faptul că nu are sentimente şi intenţii serioase pentru ea.
 
6. Controlul non-stop
 
Dacă bărbatul este obsedat de control, atunci va controla toate aspectele vieţii iubitei sale. Controlul aduce cu sine un sentiment de dominare, iar în timp va creşte şi se poate transforma într-o adevărată paranoia. Este destul de dificil să te împaci cu o astfel de persoană şi să renunţi complet la libertate.
 
7. Lipsa confidenţialităţii
 
Relaţia dintre două persoane trebuie să fie întotdeauna confidenţială, nu publică. Dacă partenerul povesteşte detaliile vieţii voastre intime, inevitabil se va forma o atmosferă neprietenoasă între voi. Dacă bărbatul nu înţelege că există lucruri care nu merită discutate în public, ai un motiv serios să te gândeşti, întrucât acest comportament reduce încrederea în sine a femeii.
 
8. Flirtul cu alte femei
 
Comunicarea virtuală cu alte femei nu pare deosebit de gravă la prima vedere. Cu toate acestea, flirtul deja este o trădare. Şi dacă bărbatul face asta, ar trebuie să te gândeşti dacă merită să fii lângă el, potrivit relaţii.net. 
 
9. Lipsa sprijinului
 
Dacă fata nu simte susţinerea şi sprijinul iubitului său – cel mai probabil el o foloseşte. Merită să-ţi cauţi un bărbat care să devină sprijinul tău, care te va ajuta la rezolvarea celor mai diverse probleme şi te va proteja întotdeauna.