Dacă bicarbonatul curăţă în profunzime, mierea are proprietăţi antibacteriene şi abundă în antioxidanţi, utili în stoparea procesului de îmbătrânire a pielii. Această mască are o acţiune blândă, putând fi folosită chiar şi de femeile cu ten sensibil.

Mierea pe faţă, un miracol. 4 beneficii pe care alimentul le are pentru tenul tău

Cum se prepară şi se foloseşte masca de faţă cu bicarbonat de sodiu?

Ingrediente

• 4 linguri de bicarbonat de sodiu

• 1 lingură de miere

• 2 linguriţe de apă (sau mai puţin, în funcţie de consistenţa dorită)

Preparare

1. Toarnă bicarbonatul de sodiu într-un recipient curat din sticlă, apoi adaugă peste el mierea. Toarnă treptat cantităţi mici de apă şi amestecă viguros pentru a obţine un amestec de consistenţa unei paste groase, scrie secretele.com.

2. Aplică pasta pe tenul curat, având grijă să eviţi zona ochilor şi zona nărilor. Lasă pasta să se usuce pe piele timp de 10-15 minute. Pielea se va strânge puţin şi este posibil să simţi o uşoară furnicătură pe zona de aplicare, ceea ce este perfect normal.

Rozmarinul, remediul care împiedică rapid căderea părului 

3. Îmbibă un prosop în apă caldă, stoarce-l bine, apoi îndepărtează prin frecare pasta de pe faţă folosind mişcări circulare uşoare. La final, clăteşte-te bine cu apă şi usucă pielea prin tamponare.

4. Surplusul de amestec poate fi utilizat şi a doua zi. Dacă se întăreşte între timp, adaugă puţină apă pentru a compensa cantitatea pierdută prin evaporare. De asemenea, poţi folosi surplusul pentru exfolierea corporală. Pentru rezultate optime, foloseşte masca o dată pe săptămână.