Ştiai că mierea are proprietăţi hidratante şi antioxidante? Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, poţi folosi cu încrederea alimentul dulce. Iată care sunt principalele beneficia pentru ten dacă foloseşti miere şi în ce mod e indicat să o foloseşti, în funcţie de nevoile pe care le ai, potrivit csid.ro

Ideală pentru curăţarea zilnică a pielii
Poate că este timpul să faci o schimbare în rutina zilnică de curăţare a tenului. Antioxidanţii care se regăsesc în miere şi proprietăţile sale antiseptice şi antibacteriene fac ca acest ingredient să lupte împotriva acneei. Va ajuta la deschiderea porilor şi va elimina punctele negre şi, totodată, va menţine tenul hidratat pe tot parcursul zilei. Umezeşte faţa cu apă, apoi aplică o jumătate de linguriţă de miere pe ten şi masează în mişcări circulare timp de 30 de secunde, apoi clăteşte cu apă călduţă şi continuă-ţi turina de skincare.

Citeşte şi: Mască pentru căderea părului. Combină uleiul de ricin cu trei picături de coniac, face minuni

Produs natural pentru exfoliere
Ia-ţi adio de la pielea uscată, iritaţii şi mâncărimi. Poţi folosi o mască de exfoliere super delicată cu miere şi, din fericire, o poţi alătura altor ingrediente sănătoase precum avocado, lămâie sau oţet de mere. Pentru început, curăţă bine faşa înainte de a aplica amestecul, apoi pune un strat subţire şi lasă-l să acţioneze timp de 8-10 minute înainte de a clăti cu apă călduţă. Urmează acest proces o dată sau de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Tratează acneea
Având în vedere că este un produs ideal pentru curăţarea şi exfolierea tenului, cu siguranţă are şanse mari să combată şi acneea. Datorită beneficiilor sale antiinflamatorii care ajută la îndepărtarea excesului de sebum, mai ales dacă este aplicat zi de zi, ajută la echilibrarea bacteriilor pielii. Ideal este să foloseşti mierea ca tratament local pentru acnee pentru a calma erupţiile, dar şi pentru a combate afecţiuni de piele ca eczema sau psoriazis. Proprietăţile sale reparatoare ajută pielea deteriorată să se vindece mai repede.

Citeşte şi: Masca de păr cu banane reface vârfurile despicate. 4 moduri în care o poţi prepara

Ideală pentru hidratare
Dacă te confrunţi cu ten uscat sau piele care prezintă mâncărimi, aplică miere pentru a ameliora efectele.