Adevăraţii nativi empatici preiau stările emoţionale ale celorlalţi, durerea sau bucuria lumii. Ceilalţi, afişează o empatia falsă prin declaraţii menite doar să atragă atenţia asupra lor. Dacă simpatia le permite tuturor să le fie milă de altcineva, empatia îi ajută pe cei mai sensibili să-i înţeleagă pe ceilalţi şi să se lege din punct de vedere emoţional cu ceilalţi. Toţi suntem empatici într-o oarecare măsură, iar empatia ne facilitează perceperea sentimentelor celor din jur. Pentru unii nativi, însă, empatia poate fi o povară, pentru că le afectează permanent starea de spirit proprie.

Peşti

Se întâmplă să fii cu adevărat empatic, dar nu te poţi bucura de această abilitate pentru că de multe ori te face să te afli într-o stare de agitaţie şi anxietate permanentă.

Când membrii familiei tale sau vreun prieten suferă emoţional, le eşti alături şi simţi cum te pătrunde durerea lor şi te umpli de starea aceea negativă. Nu e ceva ce-ţi doreşti neapărat, doar că nu te poţi opri să nu ajuţi pe cineva care se găseşte într-un moment de cumpănă. Mulţi îţi caută şi apreciază compania, pentru că prezenţa ta calmează.

Taur

Mulţi te cred mai puţin sensibil până ajung să te cunoască şi descoperă o persoană surprinzător de empatică şi receptivă la emoţiile celorlalţi. Recunoşti acest lucru la tine, dar preferi s¬ă nu laşi să se vadă asta, ca să nu fie luat ca semn de slăbiciune.

Eşti alături de cei care au nevoie de un sat, le preiei din durerea emoţională, din bunătate şi din dorinţa de a le fi de ajutor. Eşti cel mai bun prieten pe care l-ar putea avea cineva, tocmai pentru că eşti empatic şi pentru te pricepi să-i calmezi pe ceilalţi cu dragoste şi bunătate.

Fecioară

Ai fost sfâşiat toată viaţa între a fi un empatic sau un perfecţionist împietrit. Unul dintre motivele pentru care ai devenit atât de rece în aparenţă este pentru că trebuia să te protejezi.

Ţi-ai creat un mecanism de supravieţuire şi devii inabordabil. Cu toate acestea, este ceva doar de faţadă. Simţi totul foarte profund, mai ales când vine vorba de animale. Dacă un animal este în primejdie, abia mai poţi respira. Empatia pentru tine este, de asemenea, chinuitoare.

Scorpion

Un alt semn zodiacal care nu pare sensibil este Scorpion. Ironia face ca, în ciuda faptului că nativul tipic este cunoscut ca un dur, el să fie unul dintre cei mai sensibili, grijulii şi empatici. Vrei să ajuti, vrei să-i faci pe oameni fericiţi şi, uneori, uiţi de tine.

Când simţi că un prieten are probleme, faci tot posibilul să-i fii aproape într-un fel sau altul. Problema este că nu reuşeşti întotdeauna. Simţiţi emoţiile lumii, dar nu ai uneori capacitatea de a o arăta sau de găsi cele mai bune căi de a susţine emoţional pe cineva.

Vărsător

Empatia ta este profundă şi tratezi lumea din jurul tău aşa cum o face un părinte cu copilul său. Eşti preocupat de cei din jurul tău şi, dacă observi că cineva suferă, îţi doreşti din tot sufletul să-i curmi suferinţa emoţională.

Petreci mult timp încercând să-i faci fericiţi pe cei dragi ţie. Uneori, îţi solicită ajutorul şi asta te face fericit, dar atunci când empatia ta nu este apreciată, ai tendinţa să te enervezi. Furia te face mai puţin receptiv faţă de ceilalţi.