Ideală pentru un desert delicious, această reţetă se prepară uşor şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pentru că încă este sezonul lor, foloseşte fructele proaspete. O poţi face şi în anotimpul rece cu zmeură şi mure congelate.

Citeşte şi:  Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Ingrediente pentru reţeta de brioşe cu zmeură şi mure

  • 250 gr făină
  • 250 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml iaurt
  • 100 grame unt
  • 1 esenţă vanilie
  • sare
  • praf de copt
  •  250 gr zmeură/mure

Mod de preparare reţetă brioşe cu zmeură şi mure

Pune untul la topit, după care dă-l deoparte de pe foc şi lasă-l câteva minute la răcit. În acest timp, într-un bol înalt, amestecă zahărul, făina, sarea şi Praful de copt. Separat, pune untul topit, ouăle, iaurtul şi vanilia şi bate-le cu mixerul sau cu telul. Amestecă cele două compoziţii, după care poţi adăuga în aluatul obţinut fructele.

Citeşte şi: Cum faci clătitele să se topească în gură

Topeşte untul şi lasă-l să se răcească.  Amestecă făina, zahărul, sarea şi praful de copt. Bate cu mixerul iaurtul, ouăle, vanilia şi untul topit. Scoate formele de brioşă şi unge-le cu untul rămas, pune-le pe o tavă şi bagă-le la cuptor timp de 25 de minute.

Atenţie, dacă ai cuptor electric, reglează temperatura la 180 de grade Celsius. Dacă foloseşti un cuptor normal, ţine focul la mic pentru a se putea coace la interior.

Foto: taste.com