Efectul unei măşti de păr durează în mod normal o săptămână,cel mult două. Pe de altă parte,efectul acestui produs durează şi jumătate de an. Ai la dispoziţie aşadar o vopsea care satisface două nevoi:pe de o parte,oferă luminozitate şi scoate în evidenţă culoarea naturală a părului,pe de altă parte,îl protejează împotriva factorilor de mediu şi-i oferă vitalitate.

Aplicarea acestui produs durează în medie 20 de minute. PH-ul acid,apropiat ca valoare de PH-ul firului de păr,acţionează ca un tratament asupra cuticulei,sigilând-o.

Produsul este ideal pentru colorarea părului sensibilizat,datorită efectului de refacere a suprafeţei fibrei capilare. În acelaşi timp,este bun şi pentru femeile care doresc doar un plus de strălucire şi luminozitate pentru părul lor,fără modificarea culorii naturale. Vopseaua de păr Dialight,de la L’oreal,nu conţine amoniac şi este destinată exclusiv utilizării în saloanele de coafură.

Tot din categoria bio,dar având un alt concept la bază,sunt şivopselurile din ingrediente naturale,cum sunt cele pe bază de henna. Din păcate,astfel de vopseluri nu sunt o soluţie pentru persoanele cu păr alb şi rezistă puţin timp pe podoaba capilară,însă nu sunt la fel de toxice.