Un miracol în sine, aşa ar putea fi descrisă viaţa cântăreţului încă de la naştere

Frank Sinatra avea cu puţin peste şase kilograme atunci când a apărut pe lume, în bucătăria unui apartament. Problemele au apărut atunci când medicul a fost nevoit să folosească forcepsul pentru a uşura naşterea mamei, însă acea unstensilă i-a deteriorat obrazul stâng, gâtul şi în special urechea şi timpanul. Bebeluşul nu respira şi avea o piele vânătă, dar nici mama nu era într-o stare bună de sănătate. Astfel, doctorul l-a aşezat pe tejghea, timp în care s-a ocupat de mama nou-născutului. 

Când bunica lui Frank a observat cele întâmplate, l-a luat imediat şi l-a ţinut în apă rece preţ de câteva momente, apoi l-a plesnit uşor pe spate până ce bebeluşul a început să respire din nou. Dacă bunica lui nu ar fi fost prezentă la acea vreme, cu siguranţă lumea filmului şi a muzicii ar fi fost mai săracă. De-a lungul timpului, Frank Sinatra a conştientizat mai bine ceea ce s-a întâmplat cu el atunci, dovadă că a spus, într-un mod dezamăgitor la un moment dat, că i s-a acordat atenţie mamei sale mai mult, lăsându-l pe el deoparte şi crezând că nu va supravieţui. Deşi trebuia să primească numele după tatăl său, Martin, preotul care l-a botezat l-a strigat din neatenţie după numele naşului bebeluşului, Frank. Aşa i-a rămas numele, sortit până la urmă succesului. Din cauza rănilor provocate de forceps, Frank a rămas cu semne, iar în adolescenţă i s-a pus porecla Cicatrici”. 

Ultimele cuvinte 

După ce a suferit un infarct, Sinatra a murit la vârsta de 82 de ani, în 1998, fiindu-i alături soţia sa la un spital din Los Angeles. Şi-a trăit ultimii ani într-o stare de sănătate precară, afectat de probleme cardiace şi de respiraţie, hipertensiune arterială, pneumonie, cancer de vezică şi demenţă. Ultimele sale cuvinte pe care i le-a spus soţiei au fost „Mă sting”. La înmormântare, prietenii şi familia i-au pus mai multe lucruri preferate în sicriu, inclusiv un pachet de bomboane cu aromă de cireşe, bomboane de ciocolată, câteva jucării, un biscuit de câine, o sticlă de Jack Daniel şi un pachet de ţigări Camel, plus o brichetă.

Ce a lăsat omenirii 

Cântăreţul şi actorul Frank Sinatra a avut multe melodii şi albume de succes şi a continuat să apară în zeci de filme, câştigând un Oscar pentru cel mai bun rol secundar în pelicula cinematografică De aici până la eternitate” (1953). Câteva dintre melodiile celebre sunt „Love and Marriage”, „Strangers in the night”, „My way” şi „New York, New York”.

FOTO Facebook Frank Sinatra (fan page)