Cu toate că este plăcut să stai la soare din când în când, razele lui puternice s-ar putea să te afecteze destul de rău, mai ales dacă nu eşti pregătită cum trebuie. Aici vorbim, evident, despre arsuri solare şi insolaţii, dar şi despre efectele pe care le va avea pentru interiorul organismului tău. Te vei simţi lipsită de puteri, fără vlagă şi cu o nevoie uriaşă de a lenevi.

Sucuri naturale ideale în timpul verii

Ca să eviţi stările de oboseală şi lipsa de energie, noi îţi propunem o soluţie cât se poate de... răcoritoare. Este vorba despre o băutură tonică perfectă pentru o vară fierbinte.

Iată ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 2 lămâi de mărime medie
  • 2 castraveţi de mărime medie
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  •  2l de apă plată
  • un praf de scorţişoară
  • câteva cuburi de gheaţă

Modalitatea de preparare:

Cu toate că seamănă cu o limonadă obişnuită, reţeta diferă. Pentru această băutură tonică este de preferat să tai lămâile în felii subţiri, pe care să le aşezi pe fundul unui vas mare din sticlă, fără a le stoarce zeama aşa cum făceai de obicei. 

Peste ele pune frunzele de mentă tocate mărunt, castraveţii feliaţi şi praful de scorţişoară. Adaugă şi cuburile de gheaţă, apoi acoperă vasul şi lasă ingredientele să ”fermenteze” pentru aproximativ 10 minute.

Laptele auriu, băutura care previne bolile sezoniere

După ce a trecut acest timp, umple vasul cu apă plată, amestecă bine şi serveşte băutura alături de şi mai multă gheaţă. Poftă bună şi o vară cât mai răcoroasă!