Averea lui Arnault a crescut de la 76 de miliarde, cât avea în martie 2020, la 186,3 după 14 luni de pandemie, când brandurile sale, înglobate în grupul Louis Vuitton Moët Hennessy, au cunoscut o extindere fantastică. Din grupul LVMH fac parte numai branduri de lux, precum Fendi, Christian Dior şi Givenchy. Însă care a fost începutul carierei celui mai bogat om din lume, cum şi-a construit el imperiul fashion pe care-l conduce azi cu atâta succes?

Prima pasiune din viaţa lui Bernard a fost muzica, însă n-a avut talent să devină pianist, motiv pentru care a absolvit Facultatea de Inginerie, în 1971, şi apoi a început să lucreze la firma de construcţii a tatălui său, în oraşul Roubaix din Franţa.

Interesul lui în lumea industrială avea să se schimbe în momentul în care a avut o conversaţie cu o şofer de taxi în New York, care a facilitat construirea imperiului LVMH. Arnault l-a întrebat pe taximetrist dacă ştia cine era preşedintele Franţei la acea vreme, însă şoferul a răspuns negativ, după care a adăugat: „N-am auzit în viaţa mea de Georges Pompidou, dar ştiu ce este Christian Dior!”

La 25 de ani, Arnault a preluat frâiele afacerii de familie de la tatăl lui. După ce François Mitterrand a devenit preşedintele Franţei, omul de afaceri s-a mutat în Statele Unite şi a încercat să-şi pună pe picioare o afacere în construcţii. Însă visul lui era mai ambiţios de-atât. Îşi dorea o afacere cu origine franceză şi extindere internaţională. Zis şi făcut!