Conform experţilor, persoanele infectate cu noul tip de coronavirus se confruntă cu simptome după cinci zile, iar după această perioadă persoanele infectate se pot confrunta cu simptome specifice.

Vitamina C, eficientă pentru a trata coronavirusul. Cum trebuie administrată

Cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Statele Unite au studiat 181 de cazuri de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, care provoacă afecţiunea numită Covid-19.

Concluzia la care au ajuns aceştia este că o perioadă de ”autoizolare” de 2 săptămâni, pentru persoanele care cred că au fost infectate, este ”rezonabilă”. Cu toate acestea, la 101 din 10.000, este posibil ca simptomele să apară după mai bine de 14 zile de carantină, se specifică în publicaţia Annals of Internal Medicine, potrivit perfecte.ro.

Prof Jonathan Ball, profesor de virusologie moleculară, de la Universitatea din Nottingham, spune: ”Nu există suficiente dovezi care să sugereze că o perioadă de carantină sau autoizolare de 14 zile nu este potrivită.

Cum te fereşti de coronavirus. Cele mai importante recomandări ale medicilor

De asemenea, nu există multe dovezi că persoanele pot transmite virusul în perioada asimptomatică”.

Astfel, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cele mai timpurii simptome date de infectarea cu noul coronavirus sunt tuse/durere în gât, febră mare şi dificultăţi de respiraţie.

Cu toate acestea, dacă o persoană prezintă aceste simptome nu înseamnă că, automat, are coronavirus, semnele fiind similare pentru alte afecţiuni, precum o banală răceală sau gripă.