Edith Gonzalez avea probleme mult mai serioase de sănătate decât afişa. În spatele zâmbetului său, se ascundea o mare suferinţă. Inima ei se mai oprise o dată, însă medicii au reuşit să o readucă la viaţă. A doua oară, nu s-a mai putut face nimic pentru ea. 

Doctorii au avertizat-o că nu mai are mult de trăit, motiv pentru care şi-a pregătit singură înmormântarea. Ea i-a cerut familiei ei să o deconecteze de la aparate dacă va intra în moarte cerebrală  şi să „o lase să plece din această lume în pace", ceea ce s-a şi întâmplat.

Citeşte şi: Viaţa neştiută a lui Edith Gonzalez! Actriţa a făcut un copil cu un politician însurat, iar apoi s-a măritat cu un prieten

Nu a vrut ca înmormântarea să fie una tristă, motiv pentru care s-a cântat şi s-a dansat, fiind invitaţi inclusiv mariachi.

Ştia că viaţa ei atârnă de un fir de aţă, de aceea i-a lăsat o scrisoare Constanzei, fiica ei de 14 ani. 

”Într-o zi ţi-au anunţat sosirea, transformându-mi corpul. Am simţit cum ai crescut. Ai venit puternică, delicată, aşteptată şi frumoasă. M-ai făcut mamă", şi-a început actriţa scrisoarea. Citeşte continuarea AICI

Mai mult, înainte de a muri, ea s-ar fi asigurat că fiica ei va merge la psiholog pentru a o ajuta să facă faţă acestui moment.

"A vrut să plece în pace. Aşa a fost  mereu stilul ei. Elegantă şi rafinată, până în ultima clipă", a declarat Cyhtia Klitbo, o prietenă de-ale actriţei, potrivit libertatea.

Edith Gonzalez a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2016 şi a suferit mai multe intervenţii chirurgicale prin care i-au fost extirpate ovarele şi uterul. 

Edith González s-a născut la 10 decembrie 1964 în statul Nuevo Leon. Primii paşi pe scenă i-au făcut îndrumată de tatăl său, iar copilăria şi-a petrecut-o în faţa camerelor de filmare. La 8 ani Edith juca în filmul "El rey de las gorillas", iar la 13 ani cunoaşte succesul cu rolul din "Los ricos tambien lloran (Şi bogaţii plâng)", unde joacă alături de deja celebra Veronica Castro, iar în 1993 cariera ei atinge succesul răsunător, graţie rolului din "Inimă sălbatică / Corazon Salvaje", unde este partenera regretatului Eduardo Palomo.