Ceaiul a început să fie consumat de peste 2.000 de ani, în China. În Londra, ceaiul a fost vândut pentru prima oară de către Thomas Garraway, în anul 1657, iar în acele timpuri era considerat un produs de lux, deoarece nu toată lumea ştia ce să facă cu acest produs. Pentru că britanicii sunt campioni la capitolul originalitate, ei au inventat combinaţia de ceai cu lapte, deşi unele voci spun că această modalitate de a servi ceaiul le este datorată tot chinezilor.

Combinaţia de ceai cu lapte este infuzia care a devenit populară în Marea Britanie în secolul al XVIII-lea, de pe vremea când ceaiul se prepara în oale. În acea perioadă, era o problemă să consumi această băutură fierbinte. Asta pentru că, la vremea respetică, materialul din care erau făcute ceştile era sensibil şi se putea sparge oricând din cauza căldurii.

Citeşte şi: 5 ceaiuri reci care te ajută să slăbeşti. Ceaiul de rooibos alungă stresul şi inhibă pofta de dulce sau sărat 

Britanicii au găsit soluţia şi au turnat în ceaşcă mai întâi lapte, apoi au adăugat ceaiul. În acest fel, laptele a răcit ceaiul, iar amărăciunea gustului a fost diminuată. Potrivit Reader's Digest, familiile care nu îşi permiteau să cumpere mereu ceaiuri amestecau băutura cu o cantitate mare de lapte, în timp ce familiile înstărite făceau contrariul.

Specialiştii sunt de părere că, pentru a putea beneficia de un gust bun, este indicat mai întâi să torni laptele şi deasupra ceaiul. Acest lucru se datorează faptului că atunci când adaugi ceai fierbinte peste lapte rece, aduci laptele la temperatura ceaiului, iar aroma se distribuie uniform în ceaşcă.

Aduce beneficii această combinaţie?