Prinţul William este al doilea pe linia de aşteptare la ocuparea tronului, după tatăl său, Prinţul Charles (71 de ani). Şansele să devină rege, la un moment dat în viaţă, sunt reale. Nu acelaşi lucru putem spune despre Kate. Mulţi cred că Ducesa de Cambridge va deveni regină odată cu încoronarea soţului ei, dar lucrurile nu stau chiar aşa.

Nu îndeplineşte o condiţie importantă

Suverana Angliei, Regina Elisabeta a II-a s-a născut prinţesă şi a fost prima în linie spre scaunul regal. Kate Middleton, spre deosebire de Regină, a intrat în Familia Regală Britanică prin căsătoria cu Prinţul William.

Prin urmare, la fel cum s-a întâmplat în cazul celorlalţi soţi de monarhi britanici, Kate va primi titlul şi va fi cunoscută drept Regină Consoartă.

Există anumite reguli în Familia Regală cu privire la titlurile purtate de soţii regilor. Când o regină se căsătoreşte, este scris ca partenerul ei să primescă titlul de Prinţ Consort.

Partenerul de viaţă al Reginei Victoria, Albert, a primit acest titlu în secolul al XIX-lea, iar acum titulatura este deţinută de Prinţul Philip, soţul actualei regine Elisabeta a II-a.

De ce Diana a devenit după mariaj prinţesă, iar Kate ducesă?

Când o persoană se căsătoreşte cu un membru din Familia Regală, în mod normal preia titlul partenerului. Cu toate acestea, Meghan Markle a devenit Ducesa de Sussex după ce s-a căsătorit cu Prinţul Harry, în 2018, în timp ce Sophie Rhys-Jones a devenit Sophie, Contesa de Wessex, după ce s-a căsătorit cu Prinţul Edward, în 1999.

Pe de altă parte, ca urmare a căsătoriei cu Prinţul Charles, Lady Diana Spencer a devenit Diana, Prinţesa Galilor.

Din acest motiv, unii fani regali s-au întrebat de ce nu s-a întâmplat acelaşi lucru şi în cazul lui Kate, aceasta devenind ducesă şi nu prinţesă.

În realitate, în documentele oficiale, Kate Middleton poartă titlul soţului ei, însă, utilizarea publică a acestei denumiri este rezervată membrilor regali născuţi în Familia Regală. În plus, pe certificatele de naştere ale copiilor ei, la ocupaţie, Kate apare ca fiind „Prinţesa Regatului Unit”.

@instagram