Ciocolata şi produsele de ciocolată sunt produse consumate pe tot globul. Dacă ai fost vreodată atentă la modalitatea de împachetare, vei vedea că, de obicei, ciocolata este ambalată în două piese - cutia de hârtie şi folia de staniol. Combinaţiile din folie şi hârtie sunt întâlnite în mai multe stiluri. Poţi găsi folie de aluminiu înfăşurată pe toate bucăţile de ciocolată sau poţi cumpăra o ciocolată învelită total în staniol, asemănătoare unui plic. În ambele situaţii, se pare că există o explicaţie bine întemeiată pentru prezenţa staniolului deasupra delicioaselor dulciuri.

Cum se înveleşte ciocolată în staniol

Dacă ai cumpărat o tabletă de ciocolată, trebuie să ştii că înainte de a ajunge în interiorul cutiei, staniolul pe care îl arunci este întins bine şi laminat cu ceară. În aşa fel, se reduce cantitatea şi costul materialului necesar pentru a produce o ambalare perfectă pe mărimea ciocolatei. Pentru cea de-a doua variantă, în care fiecare bucată de ciocolată este ambalată individual, se folosesc vapori. Această tehnică este utilizată cu mare precizie de specialişti pentru a nu deteriora calitatea produselor.

Care este rolul ambalajului de aluminiu