Deliciul toamnei, un desert deloc costisitor: Plăcinta cu dovleac

1 placinta cu dovleac jpg jpeg

Dovleacul este, fără doar şi poate, vedeta toamnei. Unii îl preferă copt, acoperit cu scorţişoară, în timp ce alte gospodine fac din el cel mai delicios desert, foarte simplu de preparat şi deloc costisitor. Plăcinta cu dovleac este dulcele care îţi va încânta papilele gustative instant!

Iată cum se prepară şi de ce ai nevoie pentru a face cel mai delicios desert, foarte ieftin şi rapid, plăcinta cu dovleac, potrivit gustos.ro:

Ingrediente

aluat:

  • 600 gr făină
  • 150 gr zahăr pudra
  • 250 gr unt
  • 3 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

umplutură:

  • 1 kg de dovleac ras
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri ulei
  • 1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare

Prepararea aluatului: Într-un castron încăpător amestecăm făînă cu zahărul pudra, zahărul vanilat şi praful de copt. Adăugăm coajă rasă de lămâie, untul la temperatura camerei şi ouăle. Frămîntăm bine şi la final obţinem un aluat moale şi puţîn lipicios. Îl dăm la rece învelit în folie alimentară pînă cînd preparam umplutură.

Prepararea umpluturii: Dovleacul îl curăţăm de coajă şi îl radem pe răzătoarea cea mare. Eu l-am mărunţit cu robotul. Se căleşte dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Adăugăm zahărul şi scorţişoară. Amestecăm să se topească zahărul şi astfel umplutură este gata.

Împărţim aluatul în două părţi egale. Între două foi de hârtie pergament întindem cu sucitorul aluatul la dimensiunea tăvii în care ne-am propus să coacem plăcintă. Cînd ajungem cu foaia la dimensiunile tăvii, luăm împreună cu hârtia aluatul şi îl aşezăm în tavă. Turnam umplutură pe care o întindem pe toată suprafaţă tăvii. Cea de a două jumătate de aluat o întindem la fel între două bucăţi de hârtie pergament şi o tăiem fâşii lungi cu formă de saratele.

Aşezăm sub formă de grilaj la suprafaţă plăcintei fasaile de aluat pe care le ungem cu un gălbenuş de ou amestecat cu puţînă apă. Coacem plăcintă în cuptorul încins la 180°C pînă se rumeneşte pe deasupra. După răcire, porţionăm, pudram cu zahăr şi servim.



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg