Ai Covid-19 şi refuzi internarea. Mai poţi sau nu să primeşti concediu medical?

1 shutterstock 500753095 jpg jpeg

Medicii de familie nu pot refuza acordarea concediului medical dacă bolnavul de Covid-19 respinge internarea, afirmă Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Pacienţii cu Covid-19 care refuză spitalizarea şi se află în izolare la domiciliu, în condiţiile în care internarea nu mai poate fi impusă în prezent, trebuie să beneficieze de concediu medical acordat de medicul de familie, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

La Câmpina, unui astfel de pacient medicul de familie a refuzat să îi acorde concediu medical. Faţă de această situaţie, Nelu Tătaru a comentat: „Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”.

Nelu Tătaru a declarat că în situaţia în care un astfel de pacient nu primeşte concediu medical, este nevoie ca el să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică.

Pe de altă parte, medicul de familie Raluca Zoiţeanu, citat de Mediafax, afirmă că „nu poate să acorde concediu medical unui pacient care a avut Covid-19 şi a stat în izolare sau în carantină sau care a plecat pe propria răspundere din spital, tocmai pentru că a fost desfiinţat Ordinul de Ministru care reglementa această situaţie”. Astfel, potrivit dr. Raluca Zoiţeanu, medicii nu mai pot acorda concedii medicale bolnavilor de coronavirus, pentru că nu mai există o bază legală.

„Noi, de obicei, le eliberam (concediile medicale, n.r.) imediat ce pacienţii ieşeau din izolare şi ni le solicitau. Acum nu mai putem să le eliberăm pentru că acel ordin 414 care reglementa declaraţia pe proprie răspundere pe care pacienţii o dădeau în faţa noastră nu mai are susţinere juridică. Până se clarifică situaţia legislativă încercăm şi noi să-i amânăm până de va rezolva”, a declarat pentru Mediafax dr. Raluca Zoiţeanu.Recente

Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg