Ai opţiuni politice diferite faţă de partener? Discuţiile în contradictoriu vă pot afecta serios relaţia!

1 shutterstock 90149152 jpg jpeg

Este nevoie de curaj pentru a separa persoana de comportamentul ei sau de preferinţele sale politice. Nimeni nu spune că e uşor să menţii o relaţie bună, dar pentru a vă păstra şi proteja cuplul, trebuie să lăsaţi deoparte câteodată nepotrivirile de opinii şi să evitaţi polemicile.

Lumea s-a schimbat rapid anul acesta. Între provocările ridicate de pandemia COVID-19 şi alegeri, ai avut parte de multe probleme. Rutina ta s-a schimbat, viaţa ţi-a fost dată peste cap şi a devenit mult mai greu să păstrezi liniştea sufletească şi pacea în cuplu. Spaţiul tău relaţional continuă să fie poluat de opiniile diferite ale celor dragi care se pun adesea pe poziţii opuse ţie. Adaptarea este secretul pentru a reuşi să păstrezi un echilibru şi armonia în viaţa ta. În cuplu, depinde de fiecare partener să se poarte cu delicateţe şi respect pentru a nu distruge din cauza unor păreri de moment ceea ce este mult mai important, relaţia cu partenerul.

De ce opiniile politice diferite tensionează cuplul

De fapt, nu este vorba doar de politică, ci despre convingerile şi valorile tale, precum şi despre o reflectare a esenţei tale. Când deveniţi combativi, spaţiul tău relaţional poate suferi şi te poţi înstrăina cu uşurinţă de cel iubit. De aceea, diferenţele politice pot face ravagii într-o relaţie. Aşa cum ţara a fost atât de împărţită, efectele se simt şi la nivel de cuplu sau de relaţii de prietenie, unde pot apărea manifestări de furie.

Relaţiile pot fi dificile chiar şi în cele mai bune vremuri, iar politica vă poate face patul conjugal un câmp de luptă. Este nevoie de timp, efort şi muncă să păstrezi bunaînţelegere. Relaţiile sunt şi mai stresante în cele mai rele momente. Între pandemie şi alegeri, este greu să-ţi păstrezi calmul atunci când te înconjoară atâta instabilitate şi nesiguranţă. Atunci când trăim împreună sub acelaşi acoperiş, a avea opţiuni politice opuse poate fi riscant dacă intri în polemici. Care sunt soluţiile pentru a atenua disensiunile care ar putea conduce la o despărţire? Iată câteva moduri de a îmbunătăţi calitatea relaţiei tale atunci când aveţi diferenţe politice!

Nu uitaţi că toate sunt trecătoare

Treceţi amândoi printr-o perioadă mai grea cauzată de pandemie, care s-a prelungit mai mult decât vă aşteptaţi, la care s-au adăugat neînţelegerile politice specifice unui an electoral. Totuşi, până la urmă pandemia va trece, la fel şi alegerile şi vă veţi continua viaţa.

Câştigurile şi pierderile fac parte din experienţa umană. Între timp, nu este cazul să vă puneţi relaţia la risc din cauza opiniilor diferite legate de politică sau de pandemie. Aveţi nevoie unul de celălalt acum, mai mult ca niciodată. În cele din urmă, veţi ajunge la acceptare. Viaţa continuă, în ciuda loviturilor grele şi a perioadei de incertitudini pe care o traversaţi acum.

Faceţi compromisuri şi comunicaţi

Aşezarea pe poziţii opuse vă dă fiecăruia fie senzaţia de putere, fie de slăbiciune. Încercaţi să luptaţi pentru ceea ce este mai important, relaţia voastră, nu pentru nişte preferinţe care se pot schimba în timp.

Nu da putere politicii sau pandemiei şi pune o limită între viaţa de cuplu şi discuţiile în contradictoriu. Dacă aveţi şi copii, le daţi un exemplu prin modul în care vă expuneţi părerile fără ca acestea să vă facă să uitaţi că vă iubiţi, că sunteţi o familie.

Aveţi nevoie unul de celălalt

Este uşor să acţionezi şi să spui mereu ce ai pe suflet sau de ce ai o altă părere. Este mai greu să-ţi urmăreşti comportamentul, dar dacă vrei să te comporţi cu maturitate în relaţia cu partenerul, trebuie să fii mai atent la celălalt şi să te gândeşti la consecinţele vorbelor şi faptelor tale. Fiţi blânzi unul cu celălalt, mai ales în aceste momente dificile când nu puteţi rezista unul fără celălalt. Atunci când suferi, cel mai mult ai nevoie de iubire.

Nu vorbiţi despre politică

De ce să vorbeşti despre un subiect fierbinte doar pentru a te simţi iritat, frustrat şi în defensivă? Cu siguranţă puteţi găsi amândoi alte lucruri despre care să discutaţi. Amintiţi-vă că viaţa este scurtă şi că niciunul dintre voi nu vrea să se afle în preajma cuiva care îl face să se simtă nefericit. Prin urmare, găsiţi activităţi şi teme de discuţie care să vă destindă şi să vă încarce cu energia pozitivă de care aveţi atâta nevoie zilnic.

FOTO: Shutterstock