Băuturile pe care trebuie să le eviţi dacă eşti infectat cu tulpina Omicron, chiar dacă au vitamina C

2 shutterstock 2035439945 jpg jpeg

Dacă tocmai ai aflat că ai fost infectat cu Omicron, pe lângă tratamentul prescris de medic, este important să fii atent la alimentaţie, dar şi la băuturile pe care le consumi. Dacă la o răceală obişnuită, sucul de portocale este „vedeta‟, la infecţia cu Omicron, lucrurile stau diferit.

Când răceşti, sucul de portocale este recomandat pentru consum, deoarece este hidratant şi bogat în substanţe nutritive. Cel mai probabil, dacă ai Omicron, este posibil să te gândeşti să apelezi tot la aceleaşi remediu, însă, potrivit medicului Robert G. Lahita, director al Institutului de Boli Autoimune şi Reumatice, de la Saint Joseph Health, dacă eşti pozitiv la COVID-19, această băutură nu este recomantă, în această perioadă.

De ce să nu bei suc de portocale

În ciuda faptului că sucul se portocale este bogat în vitamina C şi în potasiu, două substanţe nutritive, esenţiale pentru recuperarea după boală, aciditatea sucului poate provoca, de fapt, şi mai mult disconfort, în special dacă eşti bolnav de Omicron. În această perioadă, consumul de suc de citrice, în general, poate duce către o durere severă în gât, spune medicul: „Alimentele care au la bază citrice şi alimente puţin acide, vor fi greu de înghiţit. Din cauza Omicron, îţi va fi greu să înghiţi alimentele de acest tip‟. În schimb, medicul recomandă iaurtul şi alimentele care conţin probiotice.

Ce alte băuturi trebuie să eviţi?

Pe lista lichidelor pe care nu trebuie să le consumi, mai ales în această perioadă, se află şi băuturile alcoolice.

Potrivit specialistului, consumul de alcool nu este indicat atât în perioada de infecţie cu Omicron, cât şi în general: „Nu este o idee foarte bună, mai ales dacă te doare gâtul. Alcoolul o să îţi ardă gâtul‟, punctează medicul. Ca alternativă, medicul recomandă shake-urile pe bază de lapte sau făcute din pudră proteică.

Citeşte şi: De câte ori se pot refolosi măştile FFP2, N95 sau KN95, şi în ce condiţii?

Citeşte şi: Omicron NU afectează plămânii aşa cum o făcea tulpina Delta. Plus alte detalii despre cum evoluează infecţia

Apa, băutura indispensabilă

Dacă uiţi să bei apă, te poţi deshidrata, lucru care nu este de dorit, în special dacă ai Omicron. Potrivit Societăţii Americane pentru Nutriţie Parentală, hidratarea joacă un rol important atât în timpul bolii, cât şi în recuperarea post COVID-19. Apa luptă împotriva febrei, ajută la accelerarea metabolismului şi, implicit, susţine sistemul imunitar.

Sursă foto: Shutterstock