Când se anunţă o explozie de nunţi şi de ce căsătoria ţi-ar aduce mai multe beneficii financiare decât crezi

1 mariaj jpg jpeg

Oamenii se căsătoresc din varii motive, dar cei mai mulţi îşi doresc în momentul oficializării relaţiei să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi cu persoana iubită şi să îşi împărtăşească unul altuia cele mai frumoase momente din viaţă. Chiar dacă pandemia a afectat acest aspect, iar căsătoriile au fost mai puţine decât în anii precedenţi, organizatorii de evenimente se aşteaptă ca la finalul pandemiei să fie o explozie de nunţi.

Un nou studiu realizat recent arată că pandemia a grăbit dorinţa cuplurilor de a se căsători, 9% dintre ei s-au căsătorit mai repede decât îşi planificaseră iniţial şi 11% dintre ei au planificat oficializarea relaţiei mai rapid, deoarece au fost închişi în casă, iar acest aspect le-a deschis apetitul de mariaj, scrie metro.co.uk. Marea majoritate a cuplurilor este influenţată de latura emoţională a relaţiei şi a căsătoriei, însă există şi motive financiare pentru a face marele pas:  „Dacă alegeţi să încheiaţi un parteneriat civil, există o mulţime de beneficii financiare pe care le puteţi avea şi cu ajutorul cărora puteţi crea o avere”, a declarat specialista Sarah Coles. Iată câteva motive pentru care cererea în căsătorie ar aduce beneficii portofelului tău:

Împărţirea taxelor

Cuplurile căsătorite şi cele aflate într-un parteneriat îşi pot administra mai uşor bugetul, deoarece dările de plată pot fi achitate în mod mai eficient atunci când ambii parteneri îşi împart câştigurile şi hotărăsc să achite facturile la comun. Astfel, parteneriatul şi căsătoria vă încurajează să cheltuiţi bani mai puţini în timp.

Acorduri moderne ale serviciilor bancare

Astăzi, ghişeele bancare oferă beneficii atrăgătoare clienţilor căsătoriţi în momentul în care aceştia optează pentru un credit. Băncile pun accentul pe parteneriat şi oferă diverse programe atractive, cum ar fi cele pentru tineri căsătoriţi sau pentru prima casă.

Impozit de moştenire mai mic

Lucrul acesta nu sună deloc romantic la începutul relaţiei, dar trebuie să ne gândim şi la jurământul pe care îl facem „până când moartea ne va despărţi”, ceea ce presupune şi împărţirea bunurilor dobândite de-a lungul vieţii. Astfel, descendenţii cuplului căsătorit pot beneficia mai uşor de moştenirea lăsată de părinţii lor şi în funcţie de context, de taxe de impozit mai mici, dacă părinţii au fost căsătoriţi în timpul vieţii.

Stimulente financiare oferite de stat

Statul încurajează mariajul şi le oferă diverse stimulente financiare pentru constituirea familiei, dacă ambii soţi se află la prima căsătorie şi îndeplinesc toate cerinţele programului oferit de Stat.

Diverse beneficii internaţionale

Statutul marital oferă şi alte beneficii financiare în întreaga lume. Spre exemplu, persoanele căsătorite pot obţine cetăţenia, permisul de şedere sau beneficiile financiare ale unei ţări mult mai uşor, dacă se respectă cu rigoare legile din ţara respectivă.

Ce se întâmplă dacă te desparţi?

Singurul lucru cert este că nu toate căsătoriile durează pentru totdeauna, iar divorţul vă poate costa destul de scump dacă aveţi de împărţit diverse active sau dacă unul dintre voi începe să cheltuiască totul înainte ca separarea să fie finalizată legal. Din păcate, este imposibil să ştii dacă vei fi păcălit, iar specialiştii recomandă să vă gândiţi foarte bine înainte să faceţi marele pas, atât la avantajele, cât şi la dezavantajele mariajului. 

Sursă foto: Shutterstock.com